StoryEditorOCM
ĐiradaNOVO IZDANJE

Derivat festival, prošlogodišnje osvježenje na zadarskoj rock sceni, objavljuje datum i prve izvođače za ovo ljeto!

Piše Zadarski.hr
24. lipnja 2020. - 09:42

Derivat festival, prošlogodišnje osvježenje na zadarskoj glazbenoj/rock sceni objavljuje datum i prve izvođače za ovo ljeto:

Na Derivatu #02, u Zadru, nastupaju The Strange i Damir Avdić, 18. srpnja kod budućeg društveno kulturnog centra, Stjepana Radića (kod Gradske knjižnice). Ovo su tek prvi u nizu planiranih izvođača stoga budite spremni na ugodna iznenađenja.

The Strange su fantastični hibrid Siska i Seatllea - Bambi Molestersa i The Walkabouts, u kojem 8 vrhunskih glazbenika s dugogodišnjim stažom na svjetskoj sceni nenametljivo, a istovremeno jasno i precizno sviraju izvrsnu glazbu. Nakon izdanja njihovog drugog albuma Echo Chamber iz 2018. godine kroz surf, preko bluesa i funka, omotanih americanom, popeli su se na brojne ljestvice najboljih albuma te godine, uz niz odličnih recenzija u brojnim glazbenim časopisima. Nominirani su za nagradu IMPALA, kategorija najbolji album najveće europske udruge nezvisnih izdavača, dobitnici su novinarske nagrade Rock off u katergoriji najbolji album te u istoj kategoriji nominirani su i za Porina. 

Damir Avdić je glazbenik, pisac i pjesnik  - prvi na crti u borbi protiv kapitalizma i nacionalizma koji ogoljeno, intenzivno i ravno u glavu udara sam protiv svih s jednom gitarom i jednim Marshallom vokalno snažno dekonstruirajući sve laži suvremenog društva - od politike i religije do anarhizma i mode. Nema u Avdića ni Boga, ni nacije, ni države, ni sistema za kojeg bi on digao glas, ali uvijek je među prvima kad treba pjevati u obranu potlačenih i ojađenih, uplašenih i zgaženih, prezrenih i odbačenih, pri čemu ne vjeruje u bolja vremena nego iščitava znakove kataklizme i apokalipse pored puta pa tako i na novom albumu perfektnog naslova "Radikalno šik". Perfektnog, jer Avdić već s takvim naslovom pokriva dijapazon onih s kojima se obračunava ili koje pod*ebava. piše nedavno Aleksandar dragaš u recenziji novog Avdićevog albuma čije ćemo izvedbe pjesama imati prilike čuti uživo na Derivatu # 2.

Festival Derivat realizira se u produkciji umjetničke organizacije Teatro VeRRdi uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Zadra, a još uvijek se očekuju povratne informacije za odobrena sredstva od strane Turističkih zajednica grada Zadra i zadarske županije te sponzora s obzirom na novu regulaciju sredstava u situaciji korona virusa. 

Informacije o ostalim izvođačima i kompletnom programu, sponzorima, ulaznicama i uputama za ponašanje u situaciji korona virusa pratite u sljedećim najavama u medijima, na facebook i web stranici. 

https://www.facebook.com/events/283762846310509/ 

25. travanj 2024 15:56