StoryEditorOCM
4 kantunaVOZIO POD KORONOM

Župan Longin zatražio očitovanje od ravnatelja Erlića. Policija ga istražuje, a nas i dalje zanima zašto ‘ona‘ frizerka još uvijek radi u Hitnoj!

Piše Iva Ivanac
10. siječnja 2022. - 21:08

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije (ZZHM), Ivica Erlić, ponovno je u središtu pažnje. Ovoga puta zaustavljen je zbog razgovora na mobitel, a prilikom ispisivanja kazne, policajci su otkrili i da je kršio mjeru izolacije jer je pozitivan na koronavirus. Javnost je za taj novi skandal ravnatelja zadarske Hitne saznala zahvaljujući predsjedniku županijske organizacije SDP-a Juri Zubčiću koji je u svojoj objavi na Facebooku odmah naveo kako će se Erlić iz ove nove situacije "izvlačiti" na posjet liječnicima, što je ravnatelj ZZHM-a u odgovoru medijima i rekao.

- To jutro sam jako teško disao, pa sam nazvao liječnika koji mi je savjetovao da dođem hitno na pregled. Odvezao sam se na Hitni prijem kako bi me pregledali, nisam išao negdje drugdje. Hitna pomoć ne izlazi na intervenciju ako nije iznimno teška situacija. Tako sam učinio i ja. Problem je bio u tome što sam tijekom vožnje razgovarao s liječnikom preko mobitela, pa me policija zbog toga zaustavila - pojasnio je Erlić razloge zbog kojih je završio u policijskoj prijavi.

Je li to istina ili ne, otkriti će policija koja bi u svrhu kriminalističkog istraživanja trebala pregledati Erilićevu zdravstvenu dokumentaciju, ali i provjeriti navode koji kruže u medijima. Jedan od njih govori da je Erlić za vrijeme izolacije čak dvaput viđen u javnosti.

Četiri dana nakon incidenta i dva dana nakon objave u medijima, Erlić smatra da je žrtva namjernog ocrnjivanja u javnosti, jer je cijela priča oko njega i izolacije zapravo nečija "zla namjera".

- U 10.10 sati me zaustavila policija, a na hitni prijem sam primljen oko 10.30 sati i imam svu dokumentaciju, odnosno nalaze kojim to mogu potkrijepiti, kazao nam je u ponedjeljak Erlić kojeg smo upitali i zašto nije, kao ravnatelj zdravstvene ustanove, slijedio protokol za COVID pacijente koji nalaže da za zdravstvenu pomoć trebaju javiti u COVID ambulantu Opće bolnice Zadar koja se nalazi u zgradi bivšeg ATD-a. Odnosno, je li iskoristio svoju funkciju ravnatelja da bi dobio liječničku uslugu preko reda?

- U dogovoru s liječnicima sam otišao na hitni prijem. Je li to zloupotreba položaja i ovlasti? Nije! Ovako, stvar je u tome da kada obnašate javni posao, onda ste izloženi. Kad je netko bolestan, on ima pravo zatražiti liječničku pomoć kao i bilo tko drugi. Ako to pravo uzimamo da nije korektno i pošteno zašto onda prozivamo Stožer koji određuje mjere pa kažemo da nam uzimaju prava. Stožer nikada nije rekao da se ne može otići liječniku, a ja sam kao čovjek otišao liječniku... - govorio je Erlić kad je došlo do iznenadnog prekida telefonske veze.

Nakon toga pokušali smo ga ponovno nazvati, međutim, na nijedan od naših desetak poziva, nije se više javljao. U početku je "sekretarica" javljala da je nedostupan, a kasnije je mobitel samo zvonio, no odgovora nije bilo.

Da se javio, upitali bismo ga je li 4. siječnja posjetio jednu osiguravajuću kuću u uvali Jazine, a 6. siječnja pio kavu u poznatom smiljevačkom kafiću u Zadru, iako je za to vrijeme trebao biti u izolaciji?

Nakon što je za cijeli slučaj doznao iz medija, zadarski župan Božidar Longin je zatražio hitno očitovanje od Ivice Erlića, ali i od Upravnog vijeća ZZHM-a kojim predsjeda Šime Rušin.

- Kada sve činjenice budu dostupne i kada policijsko istraživanje bude gotovo, Upravno vijeće će sazvati i održati sjednicu te na temelju toga donijeti odluku koja će, naravno, biti u skladu sa svim zakonima i pravilnicima, kazao je Rušin.

Iz zadarske policije kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku i kako će nakon njegovog završetka obavijestiti javnost o okolnostima događaja.

Posljednji put ravnatelj Erlić se našao u središtu pozornosti kada je Zadarski.hr otkrio kako je u ZZHM-u, bez ikakvog natječaja, zaposlio partnericu visoko pozicioniranog zadarskog HDZ-ovca. Problem zaposlenja, uz to što za njeno mjesto nije bio raspisan nikakav natječaj, je bio taj što je na mjesto administrativne referentice zaposlena osoba koja je po struci frizerka.

Ravnatelj se tada izvlačio da se njemu na takve natječaje nitko ne želi javiti te da je zbog toga i povećanog obujma posla, zaposlio upravo frizerku koja je, igrom slučaja, partnerica poznatog HDZ-ovca. Obećao je tada kako će cijelu stvar uskoro "riješiti" na način da novoj referentici neće više produžiti ugovor. No, ravnatelju se očito obujam posla nije smanjio, pa je na mjestu administrativne referentice i dalje zaposlena partnerica poznatog HDZ-ovca.

- Još uvijek radi, ugovor joj produžujemo iz mjeseca u mjesec, a produžava joj se na temelju povećanog obujma posla, kazao je Erlić prije nego je telefonska linija prekinuta.

22. travanj 2024 23:36