StoryEditorOCM
4 kantunaSKANDAL U ZADRU

Zaposlenik gradske uprave Mario Živković završio u zatvoru zbog prijetnji dr. Alanu Mediću. Gradska uprava: ‘On je na godišnjem odmoru!

Piše Božana Sviličić
27. srpnja 2021. - 13:37

Zaposlenik gradske uprave Mario Živković već je desetak dana u istražnom zatvoru u Zadru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela prijetnje zbog kojeg je uhićen prije dva tjedna.

Živković je, prema neslužbenim informacijama, prijetio preko svog Facebook profila najprije novinaru Večernjeg lista u Zadru Frani Šariću, a potom i glavnom epidemiologu Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alanu Mediću. Nakon prijetnji upućenih Šariću, Živkoviću su izdane mjere opreza, no kako je s prijetnjama nastavio ovaj put prema dr. Mediću policija je Živkovića uhitila i sprovela na ispitivanje kod državnog odvjetnika. Nakon razgovora kod suca istrage prihvaćen je prijedlog državnog odvjetnika da mu se odredi mjera istražnog zatvora do mjesec dana kako nebi mogao ponoviti kazneno djelo.

Da je zaposlenik Odjela za financije grada Zadra završio u zatvoru pokušali smo potvrditi pozivom u njegovu kancelariju. Službenica s kojom smo razgovarali rekla je da Živković ne radi, no nije htjela pojasniti jeli na godišnjem odmoru ili bolovanju. Živković je, kako su nam potvrdili u Gradskoj upravi, ipak na godišnjem odmoru ali nisu nam znali reći jeli na godišnji odmor otišao nakon što je uhićen ili je bio na godišnjem kada je počinio kazneno djelo prijetnje.

Iz državnog odvjetništva rekli su nam da je Živković u pritvoru već 15 do 20 dana i da bi uskoro mogao izaći, te da je cijeli postupak u fazi dokaznih radnji koje bi trebale rasvijetliti razloge zbog kojih je prijetio prvom epidemiologu Zadarske županije. Prema neslužbenim informacijama, Živković je prijetio i novinaru i Mediću zbog  propagiranja cijepljenja protiv korona virusa.

Upravo zbog toga dr. Medić je odlučio da do daljnjeg neće istupati u javnost.

 

18. travanj 2024 06:53