StoryEditorOCM
4 kantuna‘VEČERA U SOBI‘

Zagrepčani osuđeni na zatvorske kazne jer nisu platili račun za boravak u luksuznom hotelu ‘Joel ‘u vlasništvu Dejana Lovrena na Pagu!

Piše Božana Sviličić
28. prosinca 2022. - 15:40

Dvojica Zagrepčana koji na ljeto 2018. nisu platili račun za dvodnevni boravak u luksuznom hotelu ‘Joel ‘u vlasništvu hrvatskog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena osuđeni su na Općinskom sudu u Zadru na uvjetne zatvorske kazne.

U Lovrenovom hotelu u Novalji na otoku Pagu boravili su 27. i 28. lipnja 2018., gdje su prvooptuženi 33-godišnjak i drugooptuženi 30-godišnjakom došli s dvojicom prijatelja.

Prema optužnici zadarskog Općinskog državnog odvjetništva, 33-godišnjak je od recepcionerke je zatražio sobu za jedno noćenje s doručkom, a ona mu je ponudila apartman sa četiri ležaja i predočila cijenu, što je on prihvatio, rekavši da će sutra po odlasku platiti smještaj. Nakon toga su otišli su u apartman i naručili večeru iz restorana hotela koja im je poslužena u apartmanu. Tijekom noći trojac je sa stvarima pobjegao kroz sporedna izlazna vrata sobe, a 33-godišnjak je sutradan ujutro došao do recepcije i rekao da se mora odjaviti iz sobe, ali da nema novaca za plaćanje apartmana.

Pojasnio je kako čeka se vrate njegovi prijatelji koji će donijeti novac i platiti račun, no kako oni nisi došli otišao je ne plativši račun. Iako ga je voditelj hotela tijekom dana više puta zvao na mobitel, on mu je neistinito obećavao da će platiti račun, nakon čega je navečer došao po svoju putnu torbu i pobjegao sa stvarima. Hotel je oštetio za iznos od 5.535,40 kuna,

Iz Lovrenovog hotela ekipa se potom ‘preselila‘ u drugi luksuzni hotel u Novalji.

image

Karlovac, 201222.
Docek broncanog nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena u sportskoj dvorani Mladost.
Foto: Robert Fajt/CROPIX

Robert Fajt/Cropix

U hotelu ‘Liberty‘, 28.i 29. lipnja, 30-godišnjak je recepcionerkama lažno predočio da im treba sedmodnevna usluga smještaja i prehrane što će on platiti. Tražile su od njega da ostavi depozit od 100 eura, no nakon što se depozit nije mogao naplatiti s kartice, rekao im da je prešao dnevni limit, ali da će navečer donijeti novac, što nije učinio,

Kada ga je sutradan pozvao direktor hotela i tražio plaćanje, rekao mu je da novac nije problem jer je zaposlen u VIP-u i da ide do bankomata pa će platiti smještaj za svih sedam dana u ukupnom iznosu od 1.400,00 eura. Kako se nije vraćao, direktor hotela je otišao provjeriti sobu u kojoj nije bilo ni gostiju ni stvari. Zagrepčanin je direktoru slao sms poruke kako će mu platiti račun od ukupno 3.396,36 kuna, no to nije nikada učinio.

Zbog kaznenog djela prevare sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović prvom je Zagrepčaninu izrekla uvjetnu kaznu od 11 mjeseci s rokom kušnje od tri godine, a drugom godinu dana zatvora uvjerta s rokom kušnje od četiri godine.

Na sudu su rekli kako se smatraju krivima za kaznena djela koja im se stavljaju na teret, te su izrazili žaljenje što su na taj način prevarili hotel. Drugokrivljeni je dio novca i vratio ‘na rate‘.

- Ove kaznenopravne sankcije u cijelosti su primjerene utvrđenom stupnju krivnje okrivljenika i posljedicama nastalim za zaštićeno pravno dobro, te će iste kao takve ostvariti svrhu specijalne i generalne prevencije, odnosno utjecati će kako na okrivljenike tako i na sve druge građane da ne čine kaznena djela te da poštuju pravni poredak Republike Hrvatske- navela je sutkinja u obrazloženju presude.

Zagrepčani su od ranije poznati policiji, te su već osuđivani zbog više kaznenih djela.

28. travanj 2024 10:48