StoryEditorOCM
4 kantuna3.400 ZAHTJEVA

Zadarski Stožer pod velikim pritiskom: propusnice se traže za sve i svašta, od odlaska na zaruke do posjeta zatvorenicima...Policija je na 11 punktova

Piše AVŠ
23. prosinca 2020. - 12:42
Zadar 231220 Policija zbog novih mjera borbe protiv pandemije koronavirusa vrsi provjeru dokumenata vozaca koji se ukljucuju na autocestu A1 na naplatnim postajama Zadar - istok.Luka Gerlanc/Cropix

U zadnja dva dana, zaključno sa srijedom ujutro kada je počela stroga kontrola novih mjera ograničavanja kretanja, Stožeru civilne zaštite Zadarske županije stiglo je ukupno 3.400 zahtjeva za propusnicama. Od toga, odobreno je njih 2112, potvrdili su nam u Stožeru, dodajući kako je pritisak velik pa preko sustava e-građani i maila stigne prosječno 20 zahtjeva u minuti.

Ipak, u svemu još uvijek ima dosta nesnalaženja pa se propusnice, koje se ovoga puta izdaju puno strožije nego u prvom valu, traže za sve i svašta, od odlaska na zaruke do posjeta u zatvorima. Naime, županijski stožer sada je nadležan za izdavanje propusnica samo u dva slučaja, a to su medicinska skrb i putovanja na posao. Ukoliko zbog ovih razloga tražite dozvolu za odlazak iz svoje županije, za to morate imati potrebne dokaze, odnosno, valjanu potvrdu poslodavca dok se ostali zahtjevi podnose Ravnateljstvu Civilne zaštite. U županijskom Stožeru na rješavanju zahtjeva za propusnice rade ukupno 22 službenika iz svih upravnih odjela Zadarske županije i to u smjenama, od 8 do 22 sata. Zahtjevi za propusnice se podnose prvenstveno putem aplikacije e-građani, a za one koji je nemaju, županijski službenici ručno u sustav unose podatke. Upravo iz tog razloga, građani se mole da detaljno slijede sve upute kako bi im zahtjev na vrijeme bio riješen. Valjanost propusnica kontrolira zadarska policija na 11 punktova.

Prvih 210 doza cjepiva protiv COVIDA-19 koje će u subotu biti dostavljene u Zadarsku županiju, već u nedjelju primiti će prvi korisnici u dva velika zadarska doma i u domove u Zemuniku i Biljanima. Samo u zadarskom Domu za stare i nemoćne na Sfingi do sada su već preminula 32 korisnika s COVID19 infekcijom. Uz 50 korisnika, prema zadnjim je informacijama pozitivno i 13 djelatnika. Upravo zato, prednost pri cijepljenju imaju osobe starije od 75 godina te oni preko 65 godina koje imaju komorbiditete. Druga pošiljka cjepiva, koja dolazi oko Nove godine, trebala bi pokriti potrebe medicinskih djelatnika i zaposlenika u domovima za starije.

20. travanj 2024 07:03