StoryEditorOCM
4 kantunaMINISTAR GORAN MARIĆ UPOZORIO:

Zadarska županija nema ni jedan dokument za korištenje "svoje" zgrade!

14. prosinca 2017. - 15:35
zadarska_zupanija-040211

Na potpisivanju ugovora između Grada i Ministarstva državne imovine, kojima je Grad dobio prostor za gradnju Centra za mlade, novog Gradskog groblja i zgradu u nekadašnjem fašističkom logoru na Molatu,  bio je i zadarski župan Božidar Longin. Protokolarnim propustom potpisnici ugovora su već pozvani na službeno fotografiranje kada se za riječ javio župan Longin i izborio se za kratku zahvalu ministru Goranu Mariću.

-Zahvalio bih ministru na hitnosti i ažurnosti kojom smo dobili 40.000 kubika kamena za sanaciju preko 200 kilometara cesta na području Zadarske županije koje su oštećene u poplavama. Strojevi Hrvatske vojske i Hrvatskih šuma su već na terenu i nadam se da ćemo sve riješiti u nekoliko sljedećih mjeseci, rekao je Longin dodajući kako su razgovori o imovini između Zadarske županije i nadležnog Ministarstva daleko odmakli.

A onda je ministar Marić kazao da Zadarska županija nema ni jedan papir temeljem kojega koristi županijsku zgradu koja je u državnom vlasništvu. Županija ne plaća zakup niti može ulagati u održavanje zgrade jer nisu riješeni imovinski odnosi, ali to više neće tako ići, rekao je Marić navodeći i to kao jedan od mora primjera nebrige o državnoj imovini.

07. srpanj 2024 14:06