StoryEditorOCM
4 kantunaLISTA ČEKANJA

U biogradskoj bolnici na rehabilitaciju se čeka tri mjeseca, a na listi je trenutno 120 pacijenata. Od šest specijalista fizijatara, rade samo dva...

Piše AVŠ
20. kolovoza 2020. - 17:38

Nakon što se Zadranka Violeta Topić otvorenim pismom obratila ministru zdravstva Viliju Berošu upozoravajući ga, na primjeru svoje teško bolesne majke Ivke, na alarmantnu situaciju u kojoj se zbog epidemioloških mjera zanemaruju brojni, teško oboljeli ljudi, odgovore smo tražili i od novog ravnatelja Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu. 

Doznajemo kako trenutno na listi čekanja za rehabilitaciju  ima 120 pacijenata, a čeka se prosječno 90 dana.

- Rehabilitacija u našoj ustanovi se obavlja za sve ortopedske operirane pacijente (TEP kuka i koljena, artroskopije, ventralizacije, operacije ramena, osteosinteze..), posljedice cerebrovaskularnih bolesti, spinalnih bolesti, amputacije donjih ekstremiteta i reumatoloških bolesti. Prijem navedenih pacijenata vrši se prema listi čekanja bez obzira na dijagnozu. Bolnica je od 25.ožujka zbog COVID-19  bila zatvorena za prijem pacijenata do 19.svibnja, što je značajno utjecalo na listu čekanja. Zbog protuepidemijskih mjera, po nalogu Ministarstva i preporuci ZZJZ, trenutno radimo smanjenim kapacitetom. Svi pacijenti koji se primaju na stacionarno liječenje moraju biti testirani na SARS coV2-19- kae Kutleša dodajući kako od šest specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, radi odlaska u druge ustanove, u bolnici trenutno rade samo dva. Rad fizijatara se ne odnosi samo na rad sa stacionarnim pacijentima već i na svakodnevni rad u ambulantama.

24. travanj 2024 17:55