StoryEditorOCM
4 kantunaVISOKO PRIZNANJE

Predsjednik Milanović odlikovao Antu Mihića Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu

Piše M. K.
15. travnja 2024. - 10:12

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, odlikovao je Antu Mihića.

„Ovo je dug časti prema ljudima koji ili do sad nisu bili odlikovani ili nisu bili odlikovani na način koji ja smatram adekvatnim. Moja duboka zahvalnost za sve što ste dali Domovini“, rekao je predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović na svečanosti povodom uručenja odlikovanja i dodijele počasnih činova brigadnih generala braniteljima iz Domovinskog rata.

U prigodnom obraćanju na svečanosti u Uredu predsjednika Republike hrvatski Predsjednik podsjetio je da je u Domovinskom ratu Hrvatsku u početku branilo vrlo malo pravih ljudi. „Kasnije je Hrvatsku oslobađao veći broj ljudi, međutim, njih su vodili upravo ljudi koji su je počeli braniti, od njih je sve počelo i bez njih ne bi završilo kao što je završilo“, dodao je predsjednik Milanović izrazivši svoju duboku zahvalnost kako onima koji su danas odlikovani tako i onima koji su danas postali počasni brigadni generali.

Ante Mihić dobio je i Godišnju nagradu Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2023. godini  i to za promicanje vrijednosti Domovinskog rata i podizanje svijesti o važnosti očuvanja kulturno-povijesnog identiteta Dugog otoka.

27. travanj 2024 19:46