StoryEditorOCM
4 kantunaBEZ KONSENZUSA

Ništa od novog predsjednika komisije za gradske stanove, a nije izabrana ni komisija za dodjelu koncesija na pomorskom dobru u Zadru!

Piše Iva Ivanac
18. srpnja 2023. - 21:03
Komisija bi trebala odlučivati o dodjeli koncesije nad bivšim kafićem Zara beach za čije se raspisivanje natječaja čeka novi Zakon o pomorskom dobru.Luka Gerlanc/

Na sastanku Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća, na čijem je čelu Daniel Radeta (SDP), a koji se održao u utorak ujutro, nije izabran novi predsjednik Komisije za davanja najma stanova u vlasništvu Grada Zadra. 

Razlog biranja novog predsjednika Komisije jest taj što je donedavni predsjednik Ante Rubeša podnio ostavku na to mjesto. 

Naime, koalicija HDZ-HSU-HSP predložila je Matu Lukića za predsjednika Komisije, a stigao je i prijedlog Kluba nezavisnih da se na to mjesto postavi Adela Frank. Radeta je kazao kako će dati podršku Adeli ukoliko ona ne povuče svoju kandidaturu, a ako je povuče da će kao prijedlog SDP-a za mjesto predsjednika Komisije za dodjelu stanova predložiti Nina Mrčelu

Takav scenarij se i odigrao, Adela je svoju kandidaturu povukla, pa je SDP predložio Mrčelu. 

Uslijedilo je glasovanje Odbora za izbor i imenovanje. Adela Frank i Duško Vuković (HSU) svoj su glas dali Mati Lukiću, dok su Damir Biloglav (DP) i Radeta glasali za Mrčelu. Peti član Odbora za izbor i imenovanje, Ante Rubeša (Akcija mladih) nije došao na sastanak. 

Glasanje je tako završilo s omjerom 2:2 i nije izabran predsjednik Komisije. 

Radeta je za portal Zadarski.hr kazao kako će, s obzirom da na današnjem sastanku nije pronađen konsenzus, učestalo sazivati sastanke na kojima će se birati novi predsjednik Komisije za dodjelu stanova. 

No, na sastanku Odbora za izbor i imenovanje trebala se odabrati i komisija koja bi u budućnosti dodjeljivala koncesije na pomorskom dobru na području Zadra. Međutim, do glasanja o ovoj točki uopće nije došlo jer je Radeta maknuo tu točku s Dnevnog reda.

- Razlog zbog kojeg smo maknuli tu točku jest taj što gradski vijećnici nisu bili uključeni u odabir osoba koje bi bile u komisiji za koncesije. Imali smo samo odabir prihvatiti pet imena koje je pročelnik Tomislav Korona naveo ili ih ne prihvatiti. Stoga smo tu točku odlučili maknuti s Dnevnog reda. Kada klubovi budu sudjelovali u odabiru članova Komisije za koncesije, onda ćemo o toj točci i odlučivati, zaključio je Radeta dodajući kako je sebe predložio kao jednog od članova Komisije za koncesije. 

Predloženi članovi za Komisiju za dodjelu koncesija su navedeni pročelnik Tomislav Korona, ravnatelj ŽLU Zadar Davor Škibola, voditelj Odsjeka za komunalni doprinos i pravne poslove Ivan Mišulić, specijalistica za javnu nabavu Renata Vukašina i zamjenik pročelnika UO za gospodarenje gradskom imovinom Marin Batur

Komisija za dodjelu koncesija bi između ostalog trebala odlučivati i o dodjeli koncesije nad bivšim kafićem Zara beach za čije se raspisivanje natječaja čeka novi Zakon o pomorskom dobru.

16. lipanj 2024 21:24