StoryEditorOCM
4 kantunaKORONA NA VIŠNJIKU

Navijač KK Zadra kažnjen s 2750 kuna: sjedenjem na ‘Tornado tribini‘ kršio je mjere, a potom je i pljunuo prema igračima i službenim osobama kluba

Piše B.S.
14. rujna 2021. - 22:01

Navijač Košarkaškog kluba Zadar novčano je kažnjen jer je 9. listopada 2020. za vrijeme košarkaške utakmice 1. kola ABA lige između KK "Zadar" i KK "Mornar" iz Bara u Košarkaškoj dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru sjedio na 'Tornado tribini' gdje je sjedenje i boravak bio zabranjen zbog obaveznih protuepidemijskih mjera.

Osim što je dobio novčanu kaznu zbog kršenja mjera, 21-godišnji 'Tornadovac' je prekršajno kažnjen i zbog toga što je tom prilikom ljutito vikao, a potom preko ograde pljunuo u pravcu igrača i službenih osoba KK "Zadar" koji su napuštali natjecateljski prostor prema svlačionicama.

Izrečena mu je ukupna novčana kazna u iznosu od 2.750,00 kuna, s tim da mu je za prvi prekršaj određeno 2.000, a za drugi 750 kuna.

Sjedenjem na tzv. 'Tornado tribini' u vrijeme kada je to zbog korona virusa bilo zabranjeno, 'Tornadovac' je prekršio Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, dok je zbog vikanja i pljuvanja prema igračima prekršio onaj iz protiv javnog reda i mira.

U optužnom prijedlogu PU zadarske utvrđeno je da je 21-godišnjak u 17.58 sati sjedio u prvom redu na tzv. Tornado tribini na mjestu na kojem je sjedenje i boravak gledatelja bio zabranjen, što je organizator vidljivo obilježio razvučenom trakom crvene boje po dužini reda.

Kasnije tijekom utakmice, stajao je na mjestu ispred sjedala presvučenog PVC navlakom plave boje, koje je bilo vidljivo obilježeno kao zabranjeno za sjedenje i boravak gledatelja. Boravio je i zadržavao se u gledateljskom prostoru za koju nije posjedovao ulaznicu niti odgovarajuću isprave od strane organizatora.

Neposredno po završetku utakmice u 19,47 sati spustio se do ograde prema natjecateljskom prostoru, prolaza za igrače i počeo ljutito vikati u pravcu igrača i službenih osoba KK "Zadar" koji su napuštali natjecateljski prostor prema svlačionicama te je i pljunuo prema njima, a sve to naočigled i zgražanje drugih gledatelja u dvorani.

20. travanj 2024 04:24