StoryEditorOCM
4 kantunaISPRIKE ZA KAŠNJENJE

Na Ugljanu mjesecima pošiljke ne stižu na kućne adrese, evo što su mještanima odgovorili iz Hrvatske pošte

Piše Hrvatska pošta
7. studenog 2023. - 22:17

Na Ugljanu mjesecima pošta ne stiže na kućne adrese, mještani kasne s plaćanjem računa, pa im zaračunavaju kamate, Općina Preko čak razmišlja o novom dostavljaču, stoji u članku kojega smo danas objavili na tu temu.

Uskoro je stigao i odgovor iz Ureda za korporativne komunikacije HP – Hrvatska pošta d.d. Evo što navode:

- U dostavnom poštanskom uredu 23273 Preko na otoku Ugljanu u kratkom smo razdoblju ostali bez stalnih poštara koji su poznavali otok. Naime, od dvojice poštara jedan je otišao iz sustava dok je drugi odsutan zbog bolovanja. Kako bi sve pošiljke bile uručene primateljima kolege su na otok poslali sve raspoložive poštare. Novi kolege ne poznaju teren na kojem ima neispravno navedenih adresa i kućnih brojeva, a ponekad nedostaje bilo kakvih oznaka na kući. Kolege na zamjeni u takvim se uvjetima teško snalaze što posljedično rezultira dostavom koja traje dulje od predviđenog, no ulažu maksimalne napore kako bi sve pošiljke uručili primateljima na otoku Ugljanu i stabilizirali situaciju. Ispričavamo se korisnicima i zahvaljujemo na razumijevanju - navode iz Hrvatske pošte.

image

foto ilustracija

Bozo Radic/Cropix/Cropix

- Želimo ovom prilikom podsjetiti korisnike da osiguraju potrebne preduvjete kako bi se dostava pošiljaka odvijala bez poteškoća: ažuriranje adresa prema svim pošiljateljima od kojih trajno ili periodično primaju pošiljke (npr. banke, javna i komunalna poduzeća, telekomunikacijska poduzeća i sl.), postavljanje kućnog kovčežića na ulazu u kuću (odnosno na ulazu u dvorište) ili na pogodnom mjestu u zgradi (ne više od prvog kata), vidljivo i pravilno isticanje prezimena na kućnom kovčežiću, ali i na zvonu (podstanari su također dužni istaknuti svoja prezimena) - stoji u napomeni Ureda za korporativne komunikacije HP – Hrvatska pošta d.d.

27. travanj 2024 13:35