StoryEditorOCM
4 kantunaBILO JE PROBLEMA

Kako teku radovi na novoj Medicinskoj školi na Relji? "Svi uključeni u gradnju ulažu maksimalne napore kako bi se objekt završio u roku"

Piše I. I.
23. lipnja 2024. - 20:21

Županijska vjiećnica Snježana Jurinić (HDZ) je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine upitala kako teku radovi na zgradi nove Medicinske škole na Relji?

- Znamo svi ovdje da se sve zakompliciralo jer se zbog slabe statike stara zgrada na kraju morala u potpunosti srušiti. I interesira me do kada će trajati obnova i kad se očekuje dovršetak njezine izgradnje?, navela je Jurinić. 

U odgovorima na pitanja s prošle Županijske skupštine odgovorio je Ivan Šimunić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport.

- Zbog poznatih poteškoća (mehanička stabilnost građevine) na radovima rekonstrukcije stare zgrade na Relji za Medicinsku školu Ante Kuzmanića pronađeno je novo rješenje. Novo rješenje, koje uključuje uklanjanje postojeće zgrade cjeline B i izgradnju nove zgrade, će u konačnosti povećati konačnu cijenu izgradnje, ali u ovom trenutku nije poznato točno koliko budući da još od strane projektanta nije dostavljen razlikovni troškovnik (na temelju kojeg će se moći odrediti investicijska vrijednost izgradnje), kazao je pročelnik dodajući kako se razlikovni troškovnik može izraditi nakon što se izrade Izmjene i dopune projektne dokumentacije koje projektant još nije kompletirao.

- Radovi uklanjanja postojeće zgrade su završeni kao i zemljani radovi širokog iskopa radi izvedbe podrumske etaže cjeline B. Sami radovi uklanjanja su vrijednosti oko 310.000.00 eura, a biti će plaćeni izvođaču radova na isti način kao i svi drugi radovi Prenamjene, rekonstrukcije i nadogradnje zgrade Medicinske škole. Trenutno radovi teku sukladno ažuriranom Dinamičkom planu izvođenja radova.

Betonski radovi na podrumskoj etaži objekta B (stari dio) su završeni te su u tijeku radovi na prizemnoj etaži, a u pripremi i za ostale etaže. Radovi na objektu A (nova zgrada) provode se sukladno Dinamičkom planu. Radovi će se nastaviti i tijekom ljetne sezone punim intenzitetom. Svi uključeni u gradnju ulažu maksimalne napore kako bi se objekt završio do krajnjeg roka za dovršetak radova koji je 24.prosinca 2024. godine, odgovorio je Šimunić. 

23. lipanj 2024 20:21