StoryEditorOCM
4 kantunaS PET BUNARA

Jure Zubčić: Bero se probudio i štiti „svoje ljude” i njihove pozicije, a oni su arhitekti katastrofalnog poraza SDP-a na parlamentarnim izborima!

Piše Predrag Opačić
7. listopada 2020. - 22:01

Zadarski SDP-ovac Jure Zubčić bio je u konkurenciji za novo Predsjedništvo stranke, ali mu 1.389 glasova nije bilo dovoljno. Zato nas je zanimalo njegovo mišljenje o otvorenom ratu između Predsjedništva i SDP-ovog Kluba zastupnika,  novog i starog predsjednika SDP-a Peđe Grbina i Davora Bernardića.

-Novoizabrano vodstvo stranke, Predsjedništvo i predsjednik Peđa Grbin imaju pravo reorganizirati stvari i postaviti ih onako kako žele. Dosadašnja postava je bila izbor i volja bivšeg vodstva i prvenstveno bivšeg predsjednika Davora Bernardića koji se sada, odjednom, probudio. Pa, čovjek je imao priliku kroz dva-tri prošla mjeseca kao saborski zastupnik, umjesto zabavljanja po Gardalandu, pokrenuti neke teme u interesu građana, ali je to propustio učiniti, čak nije ni dolazio na posao. A sada – evo ga: odlučio se baviti "saborskim pozicijama"!

-Bernardić želi pokazati kako "vodi brigu o svojim ljudima"... 

-”Njegovi” ljudi i ekipa koju sada štiti su u stvari arhitekti katastrofalnog poraza na prošlim parlamentarnim izborima i o njihovim se pozicijama radi! Samo je nas četvero članova Glavnog odbora bilo protiv lista za parlamentarne izbore, već tada smo upozoravali što slijedi. Govorio sam na temelju iskustava i imena iz vlastite sredine, a ni u drugim sredinama nije bilo ništa bolje. Međutim, ni tada nisam potpisivao nekakva naknadna rušilačka pisma, glasao sam po svojoj savjesti i poslije toga nisam odlazio u medije kritizirajući kolege. Ponavljam, mislim da Predsjedništvo ima pravo presložiti situaciju, a Klub zastupnika bi to trebao prihvatiti. Pogotovo što se radi o svega nekoliko pozicija.

-Među onima koji su trebali izgubiti poziciju je i Renata Sabljar Dračevac kao nesumnjivi Bernardićev kadar. Što će se događati s predsjednicom Županijskog odbora?

-To je pitanje za novo vodstvo stranke. Novoizabrano Predsjedništvo bi moralo analizirati rad svih županijskih organizacija i njihovih predsjednika i vidjeti kakvo je stvarno, realno stanje „na terenu”. A mi smo u IX. Izbornoj jedinici doživjeli katastrofalan poraz i od toga odgovorna stranka ne bi smjela bježati, smatra Zubčić.

Mladi zadarski SDP-ovac nije prošao na izborima za novo Predsjedništvo, ali je na svom Facebook profilu kao svijetlu točku stranačkih izbora pozdravio ulazak u Predsjedništvo Sare Medved i Biljane Gaće.

-Obje su rođene 1990. godine, nisu bile u starom stranačkom establišmentu, jasne su, kritične i pune ideja. Bilo bi dobro da ih u Predsjedništvu čuju, zaključuje Jure Zubčić.

16. travanj 2024 22:17