StoryEditorOCM
4 kantuna"PRIVREMENO RJEŠENJE KOJIM SE GASILO VATRU"

Grad Zadar mimo detaljnog plana s 50-ak tisuća kuna financirao izgradnju tribine uz "Bagatovo" igralište! Evo čime se to opravdava...

15. kolovoza 2018. - 00:00
bagat1

Sa sjeverne strane "Bagatovog" igrališta proteklih je dana nikla dvostepenasta betonska građevina koja će, mada nije izgrađena po dužini cijelog igrališta, poslužiti kao tribina. Tribina nije izazvala pažnju toliko zbog svoje "monumentalnosti", koliko zbog činjenice da je Detaljnim planom na tom prostoru predviđeno nešto posve drugačije.

Naime, zadarsko Gradsko vijeće je Detalnji plan Tehničke škole usvojilo još 2008. godine, a naknadno su pripremljene i izmjene i dopune tog plana s laganim kozmetičkim zahvatima i prilagodbama koje nisu zadirale u njegovu suštinu. Po detaljnom planu na istočnom dijelu prostora sadašnjeg "Bagatovog" igrališta trebala bi biti izgrađena sportska dvorana za učenike Tehničke i Strukovne škole Vice Vlatkovića, a postojeće nogometno igralište bi bilo postavljeno u pravcu sjever-jug, dok bi s istočne strane došla tribina s 2.000 mjesta koja bi se trebala "nasloniti" na buduću školsku dvoranu.

Zato je dvoredna tribina izazvala pažnju: nje jednostavno nema u još uvijek važećem detaljnom planu, pa se postavilo pitanje tko financira izgradnju betonskih tribina mimo plana. Nogometno igralište "Bagata" već dugo koristi i NK zadar", ali tamo o radovima – ne znaju ništa!

-Mi smo "Bagatovo" igralište licenrirali za nastupe naših mlađih kategorija, a povremeno ga koristimo i za potrebe seniorske momčadi. O tome smo se dogovarali s "Arbanasima" dok su ga i oni koristili. Sadašnje pomoćno igralište s umjetnom travom, uz stadion na Stanovima, je igralište "Arbanasa", a mi ga nismo koristili otkako je s mjesta trenera, prije nekoliko mjeseci, otišao Vjeran Simunić. Ali, o radovima na "Bagatovom" igralištu stvarno ne znam ništa, NK Zadar s time nema veze, izjavio nam je direktor NK Zadra Svetko Ćustić procjenjujući da će se vrlo brzo i pred NK Zadrom naći potreba dodatnih nogometnih terena.

A onda se ispostavilo da radove na sjevernoj strani "Bagatovog" igrališta financira – Grad Zadar!

-Morali smo izgraditi tu malu tribinu kako bi NK "Arbanasi" mogli igrati svoju ligu, a radi se o 50 do 100 sjedećih mjesta. To je jednostavna gradnja kojom smo nastojali učiniti sve da "Arbanasi" zadovolje uvjete natjecanja koji su im postavljeni, otkriva gradski pročelnik za kulturu i sport Radovan Dunatov.

-Ali, radovi su izvedeni mimo važećeg detaljnog plana?!

-Ponavljam, radi se o jednostavnoj gradnji, nije to tribina za deset tisuća gledatelja. Malom tribinom kao privremenim rješenjem "gasimo vatru" i Nogometnom klubu "Arbanasi" omogućujemo uvjete za natjecanje. Ovime se neće narušiti planirano "okretanje" igrališta: kada do toga dođe, ova mala tribina će jednostavno biti anulirana, zaključuje pročelnik Dunatov.

To su razlozi zbog kojih je Grad Zadar s oko 50.000 kuna financirao izgradnju privremene male tribine kao "jednostavne gradnje" mimo odredbi detaljnog plana što ga je izglasalo Gradsko vijeće.

 

Sportska dvorana za dvije škole – na čekanju?

Gradski pročelnik za kulturu i sport Radovan Dunatov je svjestan da detalnji plan cijelog prostora oko "Bagatovog" igrališta ne predviđa sada izgrađenu "sjeverne tribinu", ali iz njegovih se riječi dade naslutiti da Dunatov uopće nije optimist kada je riječ o realizaciji svega što je detaljnim planom predviđeno.

-Za realizaciju detaljnog plana trebat će još neke stvari razriješiti, kaže Dunatov.

A to onda znači otvorenu mogućnost da će oko 1.160 učenika Tehničke i Strukovne škole Vice Vlatkovića još poduže čekati na izgradnju sportske dvorane koja im je obećana prije više od dva desetljeća, te da će sada izgrađena "privremena sjeverna tribina" potrajati duže nego se mislilo.


 

05. svibanj 2024 03:28