StoryEditorOCM
4 kantunaNAVALI NARODE

Grad Zadar daje u najam 10 poslovnih prostora: većina ih je na Poluotoku na atraktivnim lokacijama. Evo koliko treba iskeširati za njih...

Piše IN
13. ožujka 2020. - 14:02

Grad Zadar u petak je objavio natječaj za davanje u najam deset poslovnih prostora. Većina prostora nalazi se na području Poluotoka, a jedan je u Malom Ižu. Svi prostori daju se u najam na rok od pet godina po različitim cijenama za četvorni metar.

Prostor u Ulici Borelli 3 površine 22 kvadratna metra namijenjen za galeriju slika, cvjećarnicu ili trgovinu na malo autohtonim prehrambenim proizvodima, daje se u zakup po početnoj cijeni od 27 eura po četvornom metru.

Poslovni prostor od 33 kvadrata u Ulici don Ive Prodana 7, namijenjen za uredsku djelatnost, galeriju slika ili cvjećarnicu, vrijedi 10 eura po kvadratnom metru.

U Ulici Jurja Dalmatinca dva su prostora u ponudi. Veći od 82 kvadrata predviđen je za trgovinu na malo u specijaliziranim prodavaonicama, cvjećarnicu, galeriju slika te trgovinu na malo autohtonim prehrambenim proizvodima. Tražena početna cijena po četvornom metru iznosi 15 eura.

Manji poslovni prostor u istoj ulici ima 27 kvadrata i namijenjen je isključivo uredskoj djelatnosti po početnoj cijeni od 15 eura za četvorni metar.

U Klaićevoj ulici na broju 9 daje se prostor u najam površine 36 kvadratnih metara namijenjen za trgovinu na malo u specijaliziranim prodavaonicama ili za turističku agenciju. Cijena po metru iznosi 27 eura.

U ulici Špire Brusine na broju 8 u najam se daje prostor od 21 kvadrata za raznoliku namjenu: može biti galerija slika, cvjećarnica, trgovina na malo u specijaliziranim prodavaonicama, trgovina na malo sunčanim i dioptrijskim naočalama, trgovina na malo autohtonim prehrambenim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, a cijena po kvadratu iznosi 27 eura.

U Ulici Stjepana Radića prostor od 10,45 kvadrata namijenjen je za galeriju slika, ured, trgovinu na malo, fotokopiraonicu i izradu ključeva ili postolarsku djelatnost, po početnoj cijeni od 16 eura za četvorni metar.

Prostor od 49 kvadrata u Ulici Frane Petrića, na području MO Maslina, namijenjen je isključivo za ordinaciju opće medicine, a cijena najma je četiri eura po kvadratu.

U Malom Ižu, Uvali Knež, daje se u zakup prostor od 50 kvadrata za trgovinu na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama po najnižoj cijeni od svih ponuđenih poslovnih prostora, od 1,5 eura za kvadrat.

Zadnji na popisu je poslovni prostor u ulici Vladimira Papafave 3 od 17 kvadratnih metara. Cijena po kvadratnom metru je 15 eura, a u njemu može biti cvjećarnica, galerija slika, ured, frizerski salon i salon za uljepšavanje, trgovina na malo autohtonim prehrambenim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, kao što su maslinovu ulje, vino, sir, pršut...

Rok za dostavu ponuda je 15 dana od dana objave, a svi koje se žele nadmetati za pojedine prostore moraju Gradu Zadru uplatiti jamčevinu koja se kreće u rasponu od dvije tisuće, za najjeftinije, do više od 27 tisuća kuna za najveće i najskuplje poslovne prostore.

Javo otvaranje ponuda jer 25. ožujka u 13 sati u Velikoj vijećnici gradske uprave.

14. lipanj 2024 22:55