StoryEditorOCM
4 kantuna‘SEZONSKI‘ POSAO

Crnogorac koji je pao sa 1,2 kila heroina i 1,7 kila trave u Zadru radio kao konobar: povezuje se s poznatom balkanskom skupinom ‘dilera‘

Piše B.S.
22. srpnja 2021. - 21:20

Zbog sumnje na preprodaju većih količina heroina i marihuane na zadarskom području, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su u srijedu kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Crne Gore, Goranom J., koji je od početka godine u Zadru radio kao konobar u nekoliko poznatih gradskih kafića i konoba.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u pretrazi doma i prostorija kojima se koristio na području grada Zadra pronađeno je oko 1298,8 grama heroina, oko 1796,7 grama marihuane. Heroin i marihuana su bili podijeljeni u više pojedinačnih pakiranja PVC vrećica, a uz drogu pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje, te preko sedam tisuća kuna za koje se sumnja da potječe od preprodaje droga te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a protiv njega je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Državljanin Crne Gore od početka godine je radio kao konobar u jednoj zadarskoj konobi, te poznatom kafiću na Poluotoku, što mu je očito bio 'paravan' za stjecanje mušterija.

Još prije nekoliko godina 'pao' je na području Crne gore zbog istih kaznenih djela, a sumnja se da je bio i povezan sa skupinom dobro organiziranog narkolanca čiji se krak protezao od Južne Amerike preko Nizozemske, Njemačke i Belgije pa sve do Hrvatske, Srbije, BiH i Crne Gore.

Taj je lanac razbijen 2013. godine u međunarodnoj policijskoj operaciji Arka u kojoj su uz podršku Europola sudjelovale policije iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH, Belgije i Nizozemske. Navodno su tada kokain iz Južne Amerike u zemlje Europske unije prevozili i članovi motorističke skupine Hells Angels.

Kao organizator te kriminalne grupe spominje se Hadži Zoran Jovanović (53) zvani Zigi iz Zemuna, koji je uhićen u Srbiji.
Jovanović je organizirao nabavku kokaina, njegovo skladištenje te daljnju distribuciju i preprodaju krajnjim kupcima, kao i transport i preuzimanje tako zarađenog novca u Srbiji.

24. travanj 2024 15:18