StoryEditorOCM
4 kantunaBORBA ZA ŽIVOT

Čopor agresivnih belgijskih ovčara u luci Gaženica napao Zadranina: ‘Da nisam luđački vikao na njih i udarao ih kolicima bilo bi svašta!‘

Piše Božana Sviličić
5. srpnja 2021. - 11:53

Čopor agresivnih belgijskih ovčara napao je u nedjelju navečer u luci Gaženica Zadranina Željka Kneževića dok se vraćao u Zadar s trajekta. Knežević se od agresivnih životinja jedva obranio transportnim kolicima nakon čega je uspio uskočiti u automobil šokiranog vozača koji je stao kako bi mu pomogao.

- Čim su me vidjeli samog iz daljine oko stotinjak metara odmah su krenuli prema meni agresivno. Bio je to nevjerovatan prizor. Nasred brze ceste ja mašem transportnim kolicima dok me psi okružuju reže i pokušavaju ugristi, a tri, četri automobila u nailasku usporavaju i umjesto da bilo kako pomognu daju gas i produže - opisao je Knežević svoje neugodno iskustvo navodeći kako je okršaj s podivljalim psima u Gaženici trajao punih pola sata.

- Da je bila sama neka starija žena mislim da bi umrla od infarkta. I ja koji inače volim pse, da nisam luđački vikao na njih i udarao kolicima bilo bi svašta. Nisu odustajali cijelo vrijeme. Jedva sam imao vremena uskočiti u auto koje je stalo - ispričao je. Smatra kako je pse kao čuvare postavio u bivši tvornički kompleks Adrie, ali da oni navečer pobjegnu preko žice.

- Da nisam imao torbu u ruci ne znam kako bi se obranio jer su stvarno agresivni-  opisao je svoje iskustvo i na Facebooku gdje je odaslao upozorenje građanima.

- Cijeli život vozim noću biciklu do Nina i nazad i imao sam priliku da me neki pas tu i tamo iznenadi, ali to uopće nije bilo niti za spomenuti. Jednom prilikom su čagljevi zavijali i pratili me oko Šepurina ali nisu napadali. Neugodno ali ne i opasno. Ovo je bio baš otvoreni napad. Ja nisam bježao niti sam se bojao, bio sam prilično sabran i situaciju sam totalno shvatio. Belgijski ovčari koje volim i koje sam susretao nebrojeno puta znaju biti ozbiljni i dobri čuvari, ali ovi su bili u čoporu i svjesno tražili što da napadnu – opisao je.

U zadarskoj policiju su rekli kako cijeli slučaj napada podivljalog čopora belgijskih ovčara još istražuju.

- Zaprimili smo dojavu o napadu. Obavijestili smo nadležne službe u svrhu utvrđivanja svih okolnosti i činjenica- rekla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

20. travanj 2024 00:54