StoryEditorOCM
4 kantunaNOĆ PUNOG MISECA

16. izdanje trodnevne manifestacije

Piše Ana Franić
31. srpnja 2017. - 19:30
nocpunogmiseca

Trodnevna manifestacija "Noć punog miseca" na zadarskoj rivi počinje u četvrtak 3. kolovoza otvorenjem sajma domaćih proizvoda, rukotvorina i suvenira na kojem će sudjelovati preko 70 izlagača iz regije i šire.

- Ovo je prva godina da smo smanjili broj izlagača i da smo odbili preko njih 30-40, a razlog tome je što smo htjeli da se isfiltirira broj izlagača s kvalitetnijom ponudom i sadržajem, da se to ne pretvara u sajam koji nije primjeren razini ove manifestacije, kazao je u ime organizatora Neven Stojaković.


Za organizaciju glazbenih programa zadužena je Udruga svirača na tradicijskim glazbalima "Zvuci zavičaja", a prva večer je rezervirana za zadarski glazbenu tradiciju.


- U četvrtak okupljamo sve udruge koje se brave tradicijskom kulturom u Zadru, a imat ćemo i goste iz Slavonije te KUD-ove iz Čapljine, Sv. Šime iz Rtine, Bibinja i Zadarski tanac. Međunarodni susret svirača na usnoj harmonici, 3. međunarodna Cvitarijada, održat će se u petak i to je jedinstveni događaj u Hrvatskoj koji okuplja harmonikašku elitu Jugoistočne Europe, kazao je Dragan Brzoja, predsjednik udruge "Zvuci zavičaja".

Noć punog miseca i ove godine ima podršku TZ grada Zadra kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova Zadarske županije, istaknuo je Ante Galić.


Ovogodišnje 16. izdanje manifestacije sa sobom nosi i jednu promjenu. Gastronomski dio festivala koji je prethodnih godina bio rezerviran samo za treći dan, ove godine počinje drugi dan zbog velikog interesa publike.
Finalna večer se poklapa s obilježavanjem Dana pobjede i domovinske zahvalnosti što će cijeloj večer dati jedan poseban prizvuk.


- U suradnji sa Gradom Zadrom i Zadarskom županijom za ovu priliku pripremljen je poseban program u izvedbi zadarskog glazbenika Kreše Perovića koji će u pratnji Nataše Veljak na violini i banda Balboa izvesti neke od najljepših pjesama posvećenih Danu domovinske zahvalnosti. Drugi dio njegovog koncerta bit će posvećen velikanu hrvatske glazbe, Tomislavu Ivčiću. U programu još sudjeluju i KUD Tanac, kvartet Zadarski kantuni, klapa Donat i Leut, a u kasnijim satima nastupa grupa Sexymotherfuckers koji su snimili i pjesmu posvećenu Noći punog miseca, za kraj je rekao Stojaković.


Točno u ponoć bit će veliki vatromet uz glazbu Jakova Gotovca iz opere Ero s onog svijeta.

 

30. lipanj 2024 12:30