StoryEditorOCM
SvijetDUGO, JAKO DUGO

Znate li koji je najduži komercijalni let avionom na svijetu? Mogli bi se iznenaditi, pogledajte točnu rutu

Piše Vijesti SD
22. prosinca 2023. - 17:22

Znate li koji je najduži let avionom na svijetu? Možda ni iskusni avionski putnici neće pogoditi na prvu. Točan odgovor glasi: let od Londona do Sydneya. Kako biste avionom stigli iz glavnog grada Velike Britanije do najvećeg grada Australije morate izdvojiti skoro 24 sata svog vremena.

Nakon što, u londonskoj zračnoj luci Heathrow, sjednete u Airbus A380, dvopalubni, širokotrupni, četveromotorni putnički zrakoplov, čeka Vas 23 i pol sata vožnje kroz zemljinu atmosferu dok prelazite preko srednje i istočne Europe, Crnog mora, Kavkaza, Srednje Azije, Hindukuša, sjevera Indije, Bengalskog zaljeva i Malajskog poluotoka.

@flight.everyday

This is simply the longest flight in the world, almost 24 hours on a plane! ?

♬ som original - Flight Everyday

Bolji poznavatelji zemljopisa začuditi će se što nabrajanje toponima odjednom staje a da Airbus A380 nije došao ni do zračnog prostora Australije, a kamoli Sydneya, ali to je zato što avion staje u Singapuru, azijskom ekonomskom tigru smještenom u strateški važnom malačkom tjesnacu između Malezije i Indonezije.

Nakon dva sata provedenih u singapurskoj zračnoj luci avion nastavlja prema svoj odredištu. Nakon što, nakon 23 I pol sata, sletite u domovinu klokana možete se svojim prijateljima i obitelji pohvaliti da ste putovali najdužim avionskim letom na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:12