StoryEditorOCM
Svijetaktivirali kočnicu

Zbog nove varijante korone Europska unija je obustavila putovanja iz Južne Afrike: oni koji su već stigli morat će u karantenu

Piše Hina
26. studenog 2021. - 19:23
ARLINGTON, VA - NOVEMBER 23: An American Airlines plane takes off from Ronald Reagan Washington National Airport November 23, 2021 in Arlington, Virginia. With Covid-19 vaccinations on the rise and Americans now traveling more freely, U.S. airports and airlines are expecting millions more passengers this holiday season compared to 2020. Drew Angerer/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==Drew Angerer

Države članice dogovorile su se da privremeno suspendiraju putovanja iz Južne Afrike u EU nakon što je otkrivena nova varijanta koronavirusa, objavilo je u petak slovensko predsjedništvo Vijeća EU-a.

Odbor koji okuplja zdravstvene stručnjake iz 27 država članica “složio se oko potrebe da se aktivira kočnica za slučaj opasnosti i nametnu privremene restrikcije na sva putovanja iz Južne Afrike u EU”, objavilo je na Twitteru slovensko predsjedništvo.

Također se pozivaju sve zemlje članice da testiraju sve putnike koji dolaze iz te zemlje i propišu obveznu karantenu.

Nešto ranije Europske komisija je predložila državama članicama EU-a da obustave letove iz Južne Afirke i drugih zemalja u kojima je otkrivena nova varijanta koronavirusa.

“Zračni promet s tim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:49