StoryEditorOCM
Svijetmučno

Zatekao ih jeziv prizor, u šoku pozvali policiju: ‘U kanalu je veliki gmaz, u ustima su mu ljudski ostaci...‘

Piše Vijesti SD
24. rujna 2023. - 07:42

Vlasti su eutanazirale gotovo četiri metra dugog aligatora u gradu Largu na Floridi. Učinili su to u petak poslijepodne nakon što vidjeli da životinja koja se nalazi u jednom kanalu ima ljudske ostatke u ustima.

Iz ureda šerifa okruga Pinellas javnost su izvijestili da je životinja ‘humano‘ usmrćena nakon što je izvučena iz vode. Potom su iz vode izvukli još ljudskih ostataka. No, još uvijek se ne zna je li aligator zaista usmrtio nekoga ili je jednostavno naišao na tijelo koje pluta u vodi i donio odluku koja ga je koštala života, piše Guardian, a prenosi Jutarnji list.

Smrtonosni napadi aligatora su rijetki. Prema životinjskoj enciklopediji AZ Animals, svake godine u SAD-u se u prosjeku prijavi oko šest kobnih napada aligatora.

Više od milijun aligatora živi na Floridi. Tijekom posljednjih deset godina, u toj se saveznoj državi godišnje u prosjeku dogodi osam slučajeva napada aligatora na ljude koji rezultiraju time da ljudi traže liječničku pomoć.

Istražitelji su rekli da provode obdukciju ostataka koji su pronađeni kod aligatora kako bi utvrdili uzrok smrti. Identitet mrtve osobe još uvijek nije utvrđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:18