StoryEditorOCM
Svijetpakao na zemlji

VIDEO: Dron se spremao ubiti iscrpljenog ruskog vojnika, gađao ga je, a onda se predomislio... Pogledajte ovu priču

Piše Vijesti sd
25. rujna 2024. - 19:33

Bojna K-2, koja je dio 54. brigade ukrajinske vojske, objavila je video s bojišnice koji pokazuje kako je operater drona poštedio ruskog vojnika u rovu, iako ga je imao na izravnom nišanu. Prestravljeni Rus leži u rovu, iscrpljen i sklapa ruke u molitvi operateru drona tražeći da ga poštedi.

Nije objavljeno gdje je i kada video snimljen, čini da se radi o rovovima u Donbasu na istoku Ukrajine. Tijekom cijelog rata 54. brigada je bila na prvoj crti bojišnice u regiji Donbas, piše Telegraph.

Video počinje skeniranjem rova nakon napada, a ukrajinski dron traži preživjele. Ozlijeđenog ruskog vojnika pronašli su kako leži preko tijela drugih vojnika. Potom dron baca tri granate, no Rus i to preživljava. Kasnije se dron nanovo vraća do rova i otkriva da je vojnik otpuzao i sada leži na leđima, moleći da ga se poštedi.

Operater ukrajinskog drona sad je odlučio umjesto granate baciti vodu i poruku s uputama kako doći do ukrajinskih linija. Ruski vojnik se prekriži i maše ukrajinskom operateru drona pa sklapa ruke u znak zahvalnosti prije nego što popije vode. Potom vadi špricu iz džepa i ubrizgava lijek protiv bolova u lijevu ruku. Leži iscrpljen prije nego što skupi snagu i tetura iz rova u ničiju zemlju.

U jednom trenutku vojnik leži u rovu i signalizira operateru drona da želi popušiti cigaretu, nakon čega izvadi iz džepa kutiju cigareta, koju otvori i zapali.

Povremeno, vidi se kako granate padaju blizu ruskog vojnika koji se probija između krhotinama granata i rovovima. U podnaslovu videa stoji da na njega pucaju njegove vlastite snage. Naposljetku stiže do ukrajinskih rovova, gdje po njega dolaze dva ukrajinska vojnik i odvlače ga.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 20:34