StoryEditorOCM
Svijet‘malo vjerojatno‘

Ugledni medij javlja da je gotov Izraelov plan za napad na Iran, oni odmah odgovorili: ‘Brzo bi mi to popravili‘

Piše Vijesti SD
16. listopada 2024. - 12:49

CNN javlja da mu je izvor rekao da je Izrael pripremio odgovor na iranski raketni napad koji se dogodio 1. listopada ove godine.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu i drugi izraelski dužnosnici rekli su Sjedinjenim Američkim Državama da njihov odgovor neće uključivati napade na iranske nuklearne pogone i pogone za proizvodnju nafte. Dodali su da će napasti isključivo vojne mete.

Iran je Izrael napao 1. listopada jer je ovaj ubio vođu političke organizacije libanonskih muslimana Hezbolaha Hasana Nasralu, političkog čelnika palestinske vojno-političke organizacije Hamasa Ismaila Haniju.

Glasnogovornik Agencije za atomsku energiju Islamske Republike Iran Behruz Kamalvandi rekao je u srijedu da je malo vjerojatno da će Izrael napasti iranska nuklearna postrojenja, prenosi The Guardian.

Kamalvandi je rekao da bi oštećenja na nuklearnim postrojenjima koja bi izazvao izraelski napad najvjerojatnije bila mala te da bi bih Iran brzo popravio. "Pripremili smo se tako da šteta bude minimalna ako (Izrael) napravi kakvu glupost", rekao je Kamalvandi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 12:49