StoryEditorOCM
Svijetšakama i kišobranima

Tučnjava u centru Praga: Rusi napali ljude koji su skupljali pomoć za Ukrajinu, objavljene snimke incidenta - pogledajte

Piše M. B./JL
3. lipnja 2024. - 17:32

U subotu se na starogradskom trgu u Pragu dogodio okršaj Rusa i Ukrajinaca. Naime, kako piše euromaidanpress.com, a prenosi Jutarnji list, grupa ljudi koji govore ruski napala je volontere koji su prikupljali novac za Ukrajinu. Policija je potvrdila da je reagirala na incident, no nitko od ‘zaraćenih strana‘ nije bio priveden niti zadržan u pritvoru.

Na snimci se vidi da se tučnjava dogodila na štandu organizacije koja u Češkoj prikuplja novac za Ukrajinu. Učesnici tučnjave viču jedni na druge na ruskom i ukrajinskom jeziku i udaraju se kišobranima. Na kraju je stradao i sam štand.

Navodni sudionik svađe pod pseudonimom No Name objavio je status na društvenim mrežama na ukrajinskom jeziku: - Potukao sam se s Ruskinjom u centru Praga. U pukotinama mog telefona ima krvi, moja bijela košulja umrljana je krvlju.

Druga objava na društvenoj mreži X detaljno opisuje incident: - Počeo sam snimati i rekao da je podrška Rusiji u Češkoj zločin. Tada su mi prišle dvije žene. Rekao sam im da odu odavde. Jedna od njih pogodila je našu Čehinju, koja je bila potpuno mirna, u glavu. Češkog dječaka je zgrabio drugi čovjek, koji je rekao kako je Rusija sjajna što nas ubija.

Iako nitko nije bio uhićen u subotu, Intermarium 24 javlja kako su u ponedjeljak popodne uhićeni Rusi koji su napali aktiviste. Do uhićenja je navodno došlo u praškoj zračnoj luci.

Kako piše novinky.cz riječ je o četvero ruskih državljana koji žive u Njemačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 16:11