StoryEditorOCM
SvijetUŽAS U SOLINGENU

Stravični napad nožem na festivalu u Njemačkoj: Najmanje tri osobe ubijene, napadač je pobjegao!

Piše Vijesti SD
24. kolovoza 2024. - 01:11

U Solingenu, gradu na zapadu Njemačke, došlo je do napada nožem u kojem je ubijeno nekoliko ljudi. Njemački mediji kaže da je u cijelom gradu opsadno stanje, prostor gdje se održavao festival povodom 650. obljetnice grada je ograđen, a policija moli građane da napuste centar, piše Jutarnji list. 

Prema riječima jednog od suorganizatora festivala, spasilačke službe bore se za živote četiri osobe, prenosi Solinger Tageblatt. Prema izvorima Bilda, najmanje troje ljudi je poginulo.

Policijski izvori rekli su da je oružje ubojstva vjerojatno bio nož. Također je potvrđeno da još nije bilo uhićenja.

Drama u Solingenu je počela oko 21.45 kada je muškarac počeo nasumično napadati ljude nožem. Prema izjavama svjedoka, radi se o muškarcu ‘arapskog izgleda‘.

Informacija da se festival otkazuje došla je oko 22 sata, javlja "Solinger Tageblatt". Tisuće posjetitelja dobilo je naredbu da s glavnog trga izađu mirno i bez panike. Međutim, gradom odjekuje sirene i zvukovi policijskih i bolničkih helikoptera.

Specijalci s 40 vozila doslovce su okupirali grad. Ulična raskrižja su zatvorena, a stanovnici su zamoljeni da ostanu u svojim domovima i izbjegavaju centar grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 10:42