StoryEditorOCM
Svijetprava drama

Robot u Teslinoj tvornici napao inženjera, zario metalne kandže u leđa: krvi je bilo po podu, kompanija se ne oglašava

Piše Vijesti SD
27. prosinca 2023. - 11:19

U Teslinoj tvornici automobila u Teksasu dogodio se nezapamćeni incident. Robot zadužen za pomicanje aluminijskih dijelova automobila, prikliještio je inženjera i zario svoje ‘metalne kandže‘ u njegova leđa i ruku, piše Auto klub

Na podu tvornice ostali su krvavi tragovi.

Druga dva robota bila su onesposobljena kako bi inženjer i njegova ekipa mogli raditi na strojevima, no treći je nenamjerno ostavljen uključen - što je rezultiralo napadom, piše NewYorkPost.

Inženjer je zadobio ‘veliku posjekotinu i otvorenu ranu‘ na lijevoj ruci.

Zanimljivo, incident se dogodio prije dvije godine, a Tesla još nije komentirala slučaj.

DailyMail piše da Tesla nikada nije prijavila nikakve ozljede povezane s robotom u spornoj tvornici, no nekoliko sadašnjih i bivših radnika Tesle zaposlenih u tvornici tvrdi da je tvrtka redovito rezala troškove na račun strojeva, održavanja i rada na način koji ih je dovodio u opasnost.

Sigurnosni propusti u Teslinim tvornicama češći su nego kod drugih proizvođača automobila.

U izvješćima o ozljedama predana američkoj Upravi za sigurnost na radu stoji da je jedan od 21 radnika u tvornici Giga Texas ozlijeđen prošle godine. U automobilskoj industriji, srednja stopa ozljeda lani je bila jedan na 30 radnika.

Iako ‘napadi robota‘ nisu rijetkost, treba uzeti u obzir da je i ovaj slučaj vjerojatno izazvala ljudska pogreška. Nesretni inženjer očito je ušao na teritorij robota i tako napravio problem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:03