StoryEditorOCM
Svijetratni apsurdi

Pogledajte nadrealnu snimku iz ukrajinskog rata: Samo što nije u pitanju video igrica...

Piše L.G./JL
11. lipnja 2024. - 07:14

Nevjerojatna snimka dvoboja američkog borbenog vozila Bradley i ruskog borbenog vozila, odnosno oklopnog transportera BTR-82A, stiže s ukrajinske bojišnice.

U srcu borbe oba vojna vozila idu pucajući jedan prema drugome. Vidi se najmanje jedan vojnik kako izlazi iz oklopnog transportera prije nego što dim krene gutati ruski BTR. Podsjećamo, SAD je ukrajinskim snagama donirao više od 300 Bradleyja, prenosi Jutarnji list.

Kako piše Newsweek, iz ukrajinske brigade tvrde da je ruski oklopni transporter upao u jedno naselje, ne navodeći točnu lokaciju pa je ekipa u Bradleyju morala reagirati "odmah i sada".

Sukobi istočno od Povrovska, ključnog grada za obranu Ukrajine u tom području, "epicentar" su borbi, rekla je ista brigada krajem prošlog tjedna, piše Newsweek. "Borbe ne prestaju ni na trenutak", poručuju.

Glavni stožer ukrajinske vojske u ponedjeljak je iznio informaciju da je u 24 sata Rusija izgubila 269 ljudi, dva borbena oklopna vozila i dva topnička sustava duž ovog dijela bojišnice. No, isto tako utvrdili su da Rusija ima ogromne rezerve ljudstva i da mogu brzo nadoknaditi teške gubitke.

Navedena ukrajinska brigada, spominje ih Newsweek, tvrdi da u ovom trenutku zadržavaju tri ruske brigade od daljnjeg proboja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 03:22