StoryEditorOCM

Peking poručio da treba ukinuti ekonomske sankcije Afganistanu: ‘Država je na rubu propasti i gladi‘

Piše Hina
23. rujna 2021. - 08:23
6652246 16.09.2021 In this handout photo released by Russian Foreign Ministry, Chinese Foreign Minister Wang Yi, right, attends a meeting with Pakistani Foreign Minister Shah Mahmoud Qureshi, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov and Iranian officials, in Dushanbe, Tajikistan. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Foreign Ministry (Photo by Russian Foreign Ministry/Sputnik via AFP)

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi u srijedu je poručio da što prije treba ukinuti razne jednostrane sankcije ili ograničenja Afganistanu.

Ekonomske sankcije za Afganistan se trebaju okončati, reklo je kinesko ministarstvo vanjskh poslova u izjavi navodeći poruku Wanga s virtulanog skupa ministra vanjskih poslova skupine G20.

Afganistanske monetarne pričuve u inozemstvu su nacionalna imovina koja pripada narodu te zemlje i treba ih koristiti afganistanski narod, i ne trebaju se koristiti kao sredstvo u vršenju pritiska na Afganistan, rekao je čelnik kineske diplomacije.

Afganistan je na rubu propasti i gladi, zbog rata, vremenskih nepogoda, bijega stanovništva otkako su se talibani vratili na vlast, a međunarodne snage povukle.

Kineski predsjednik Xi Jinping prošlog je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:51