StoryEditorOCM
Svijetopekao se

Pariška policija uhitila nespretnog bombaša: planirao aktivirati eksploziju pa se ozlijedio u hotelskoj sobi

Piše hina
5. lipnja 2024. - 22:16

Francuska policija uhitila je 26-godišnjeg muškarca ukrajinsko-ruske nacionalnosti koji se ozlijedio eksplozivnim materijalom u hotelskoj sobi sjeverno od Pariza, rekao je u srijedu izvor iz Državnog tužiteljstva za borbu protiv terorizma (PNAT). 

Vatrogasci su izašli na mjesto događaja u ponedjeljak nakon što je muškarac "zadobio značajne opekotine nakon eksplozije", rekao je izvor.

Naknadnom pretragom njegove sobe pronađeni su proizvodi i materijali namijenjeni za proizvodnju eksplozivnih naprava, dodaje izvor.

Izvor je rekao da je ured PNAT-a, koji surađuje s domaćom špijunskom agencijom, otvorio istragu o muškarcu, za kojeg se sumnja da je sudjelovao u terorističkoj zavjeri i proizvodnji bombe.

Ni ukrajinsko ni rusko veleposlanstvo u Parizu nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom.

Zračna luka u Parizu CDG, koja je blizu mjesta na kojem je uhićen muškarac, objavila je da incident nije utjecalo na red letenja.

Samo dva mjeseca do početka Olimpijskih igara u Parizu, Francuska je na maksimalnom stupnju opreza. Igre će se odvijati u vrijeme kompleksnih geopolitičkih previranja, s ratovima u Ukrajini i Gazi koje predstavljaju veliki sigurnosni rizik.

Prošli mjesec, francuske sigurnosne službe osujetile su prvi planirani napad na igre, a uhićen je 18-godišnju Čečen koji se navodno pripremao na samoubilačku misiju na nogometnom stadionu Saint-Etien.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 15:48