StoryEditorOCM
Svijetuvijek budni

Njemačka policija spriječila brojne ilegalne ulaske u zemlju: ‘A napadali su nas zbog kontrola na granicama...‘

Piše hina
24. lipnja 2024. - 19:15
Police officers gather in outside the stadium ahead of the UEFA Euro 2024 Group B football match between Spain and Italy at the Arena AufSchalke in Gelsenkirchen on June 20, 2024. (Photo by INA FASSBENDER/AFP)Ina Fassbender/Afp

Njemačka policija blokirala je 2300 ilegalnih ulazaka u zemlju tijekom aktualnog nogometnog natjecanja Euro 2024., rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova za list Koelner Stadt-Anzeiger u ponedjeljak.

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser u intervjuu za novine rekla je da je u posljednja dva tjedna provedeno više od 400 naloga za uhićenje i da je 50 nogometnih huligana spriječeno ući u zemlju.

Natjecanje je počelo 14. lipnja, a finale se igra 14. srpnja.

"Ovo pokazuje da je dobra stvar što provodimo provjere na granicama prema Danskoj, zemljama Beneluksa i Francuskoj tijekom prvenstva", rekla je Faeser za list.

Provjere će se nastaviti do 19. srpnja, ovisno o situaciji. Faeser je operaciju opisala kao "veliki napor" savezne policije i policije u saveznim pokrajinama.

Prema ministarstvu unutarnjih poslova, 22.000 saveznih policajaca raspoređeno je da nadziru granice, zračne luke i željezničke postaje.

Faeser je rekla kako je njezino viđenje turnira izuzetno pozitivno. "Moj je dojam da se obožavatelji nogometa iz cijele Europe ovdje osjećaju vrlo sretno", rekla je ministrica u objavljenom članku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 19:16