StoryEditorOCM
Svijetprosvjed botsvane

Njemačka ograničila uvoz lovačkih trofeja, afrička država prijeti: ‘Poslat ćemo vam 20.000 slonova‘

Piše hina
26. rujna 2024. - 12:56

Botsvana je u četvrtak, nakon spora s Njemačkom oko mogućih ograničenja na uvoz lovačkih trofeja, objavila plan za odstrel 20.000 slonova.

"Kao što znate, Botsvana je u travnju ove godine uz sve dužno poštovanje Njemačkoj ponudila 20.000 slonova, ali za sada nismo dobilo nikakav odgovor njemačke vlade", rekao je predsjednik te afričke države Mokgweetsi Masisi  u razgovoru za njemački Bild.

On je rekao da se njegova zemlja, kao i cijela južna Afrika, suočavaju s "najgorom sušom u posljednjih 50 godina" te da "naš narod gladuje, a slonovima prijeti umiranje".

"Kada ljudi gladuju, naša je dužnost hraniti ih. I iskreno vam kažem: Također jedu i slonove", rekao je Masisi.

image

Njemačka ministrica za okoliš Steffi Lemke se smatra zagovornicom  ograničenja na uvoz lovačkih trofeja (ilustracija)

Afp

Predsjednik Botsvane nije točno rekao kada bi mogao početi odstrel slonova.

U pozadi situacije je žestoka rasprava započeta u proljeće ove godine o mogućim daljnjim ograničenjima na uvoz lovačkih trofeja.

Njemačka ministrica za okoliš Steffi Lemke se smatra zagovornicom tih ograničenja te je na udaru kritika predstavnika afričkih država, posebice Botsvane.

Botsvanu brinu daljnje restrikcije na uvoz lovačkih trofeja zbog velikih financijskih gubitaka. U ozračju rastućih napetosti predsjednik Masisi je rekao da u znak prosvjeda želi u Njemačku poslati 20.000 slonova, no to se nije dogodilo.

image

Aerial view of african elephant (Loxodonta africana) walking in arid landscape, Okavango delta, Botswana (Photo by Delta Images/Connect Images/Connect Images via AFP)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 12:56