StoryEditorOCM
Svijet‘ČLANICE SU ODGOVORNE!‘

‘Moramo se povući iz rata oko cjepiva! Nismo u ratu i nismo neprijatelji‘: Juncker se oglasio prvi put od izbijanja napetosti. ‘Ursula nije kriva, reći ću vam tko je...‘

Piše JL
25. ožujka 2021. - 17:28
'Mislim da uklanjanje gospođe Von der Leyen ne bi bilo korisno, naprotiv, produžilo bi kašnjenja za koja smo ionako odgovorni'AFP

Europska unija je bila previše oprezna i zabrinuta za proračun kad su u pitanju Covid cjepiva i trebala bi se odmaknuti od vođenja "glupog rata oko cjepiva" s Britanijom, rekao je bivši predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, prenosi Guardian.

Juncker, kojeg je 2019. zamijenila Ursula von der Leyen, usporedio je pristup Unije cijepljenju lošijim od onog Velike Britanije, gdje cijepljenje ide brže.

Također je rekao da "nije ljubitelj mehanizama komisije za odobrenje izvoza", prema kojem su službenici ovlašteni zabraniti pošiljke.

"To bi moglo stvoriti veliku štetu reputaciji Europske unije, koja je nekada bila svjetski prvak u slobodnoj trgovini", rekao je Juncker za BBC-jev program HARDtalk.

"I zato mislim da to nije dobar put."

"Mislim da se moramo povući...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 21:29