StoryEditorOCM
Svijetdobro profitirala

Kolege je prijavile da je otišla s posla 28 minuta ranije; dobila otkaz, a onda tužila bolnicu i zaradila 400.000 eura

Piše Vijesti SD
24. siječnja 2024. - 10:09

Liječnica Franziska Schlosser dobila je izvanredni otkaz nakon što su je kolege prijavile da je nakon 24-satnog dežurstva napustila 28 minuta ranije bolnicu u  Hamburgu u kojoj je radila 23 godine.

Ona je bolnicu tužila pa je dobila 400.000 eura otpremnine.

– Ne mogu dopustiti da optužba tako stoji. Nisam učinila ništa loše. Sada dolaze i konstruiraju tu prijevaru s radnim vremenom. To je tako apsurdno, rekla je 54-godišnjakinja, prenosi Fenix.

Liječnicu je podržao i Marburger Bund (MB), najveća njemačka liječnička udruga. Katharina von der Heyde je direktorica MB Hamburg i njezina pravna zastupnica.

 – Izvanredni otkaz nije dat na vrijeme, rekla je.

image
/Shutterstock

Šef bolnice Philipa Wettengela rekao je kako im nije namjera boriti se protiv liječnice.

– Rečeno mi je da ste ranije otišli. Izjava svjedoka mi je vjerodostojna. Ali, ne znam kako je bilo i želim završiti s ovime, rekao je Wettengel na sudu u Hamburgu.

Sud smatra kako su optužbe protiv liječnice neutemeljene. Međutim, nakon 23 godine u bolnici, poslovni odnos između liječnice i bolnice je završen.

Optužba je povučena, a liječnica je dobila otpremninu.

– Previše toga se dogodilo pa ne žele nastaviti radni odnos, rekao je odvjetnik bolnice. Obje strane slažu se oko nagodbe: Franziska Schlosser napustit će bolnicu 31. siječnja i dobit će otpremninu od 400.000 eura.

– Velik mi je teret pao sa srca jer je postupak gotov. Malo ću se smiriti, odahnuti i potražiti novi posao, rekla je liječnica u intervjuu za njemački RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:28