StoryEditorOCM
Svijetstrava u njemačkoj

Katarina Jovanović (28) bacila tek rođenu kćerku kroz prozor: ‘Užas, mislila je da će joj uništiti karijeru u Porscheu‘

Piše T.F./ JL
5. srpnja 2024. - 18:02

Žena je osuđena na sedam i pol godina zatvora nakon što je svoju tek rođenu kćer bacila kroz prozor. Učinila je to jer se bojala da će joj ‘dijete uništiti karijeru‘, donosi Daily mail, a prenosi Jutarnji list.

Radi se o 28-godišnjoj Katarini Jovanović iz njemačke pokrajine Baden-Württemberg. Proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja na okružnom sudu u Heilbronnu prije dva dana.

Na sudu se doznalo kako je Katarina rodila kod kuće u tajnosti prije 10 mjeseci, a zatim je svoju bebu bacila kroz prozor stana na asfalt, s visine veće od 3,5 metra.

Tjelešce bebe s razbijenom lubanjom su pronašli užasnuti prolaznici te pozvali policiju. Jovanović je priznala zločin na početku suđenja u travnju, no nije ga sudu mogla objasniti. Tvrdila je da nije ni znala da je trudna, no tužiteljstvo ju je optužilo za ubojstvo i namjerno skrivanje trudnoće.

Tužitelji su tvrdili da je Jovanović mislila da bi joj dijete pokvarilo karijeru izvršne direktorice u pravnom odjelu Porschea.

- Optužena nije bila spremna staviti svoje životne planove, posebice profesionalni napredak, na čekanje zbog djeteta. To je bila njezina odluka nakon što je rodila, a kriteriji za osudu zbog ubojstva su time ispunjeni, rekla je javna tužiteljica Mareike Hafendoerfer.

Odvjetnici Katarine Jovanović su tvrdili da je riječ o ubojstvu iz nehaja jer je slučajno ispustila bebu iz ruku, nakon što je rodila sama kod kuće, ni ne znajući da je trudna.

- Moja klijentica nije ni znala da je trudna. Kad je odjednom u rukama držala krvavu bebu, bila je u iznimnoj psihičkoj situaciji, rekao je branitelj Malte Hoech.

- Bila je to nesreća, ispustila je bebu. Kako je dijete palo preko prozorske daske, tek će se utvrditi, dodaje.

Sud je na kraju prihvatio blažu optužbu za ubojstvo iz nehaja, no osudio ju je na sedam i pol godina zatvora, što je više od tri godine, koliko je tražila obrana. Njezin pravni tim je najavio i da će uložiti žalbu na presudu.

Susjedi su lokalnim medijima ispričali da nisu znali da Jovanović čeka dijete.

- Nitko nije primijetio da je ta žena trudna. U zadnje vrijeme se promijenila i više nije s nama razgovarala, no mislili smo da je pod stresom zbog posla, rekli su susjedi, donosi Daily mail, a prenosi Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 18:03