StoryEditorOCM
Svijets logotipom jagode

Još jedna ugledna, 124 godine stara njemačka tvrtka otpušta 10 do 15 posto radnika; Uprava: Moramo to učiniti

Piše vijesti sd
11. rujna 2024. - 13:12

Weck, tradicionalna tvrtka koja se bavi proizvodnjom staklenki za konzerviranje, počela je s otpuštanjem radnika. Tvrtka planira otpustiti deset posto zaposlenih.

Nakon što je prošle godine nakon podnošenja zahtjeva za stečaj, tvrtku preuzeo investitor, činilo se da se velik dio radnih mjesta može spasiti. Sada, manje od godinu dana kasnije, tvrtka je objavila da će morati otpustiti gotovo 10 posto svoje radne snage, piše Fenix-magazin.

image

Jedna od staklenki sa znakom Wecka 

Afp

Još nije jasno koliko će točno zaposlenika biti otpušteno. Sindikat IGBCE je u razgovoru za SWR naveo brojku od 45 zaposlenika, dok je sama tvrtka govorila o 32 zaposlenika. Pogođeni su samo zaposlenici na lokaciji Wehra u Baden-Württembergu. Prema vlastitim informacijama, tvrtka sa sjedištem u Bonnu zapošljava ukupno 300 ljudi.

Tradicionalna tvrtka Weck postoji više od 124 godine. Osnovan je 1900. godine u gradiću Wehru. Dobro poznate staklenke za konzerviranje nalaze se u mnogim podrumima i smočnicama. S logotipom jagode, nazivom robne marke i narančastim brtvenim prstenom, postale su simbol za čuvanje hrane. Izraz “Einwecken” nalazi se čak i u Dudenu.

image

Tvrtkka je osnovana 1900. godine, a izraz ‘Einwecken‘ nalazi se čak i u rječniku Duden

Afp

Weck danas velik dio svog poslovanja obavlja sa staklenom ambalažom za prehrambenu industriju, primjerice za kisele krastavce, senf i džem. Budući da je potražnja pala, a cijene energije porasle, Weck je prošle godine podnio zahtjev za stečaj. Tvrtka se sada nada ponovnom zamahu preuzimanjem financijskog investitora Aureliusa.

image

Proces proizvodnje legendarnih staklenki 

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 13:12