StoryEditorOCM
Svijetapeninska čizma

Italija kao prva država u Europi sprema odluku da svi radnici u javnom i u privatnom sektoru moraju imati covid propusnicu, mogući i otpori

Piše Hina
15. rujna 2021. - 16:36
Predlagateljica,  ministrica Mariastella Gelmini  iz konzervativne je stranke Silvija Berlusconija Forza Italia.Alessandro Bremec/AFP

Svi radnici u Italiji u javnom i privatnom sektoru morat će obavezno posjedovati zdravstvenu "Zelenu propusnicu" koja dokazuje da je osoba cijepljena barem jednom dozom protiv covida-19, da se nedavno oporavila ili je negativna na novi koronavirus, kazala je u srijedu ministrica za regionalne poslove.

Italija bi tako mogla postati prva europska zemlja u kojoj će covid propusnica biti obvezna za sve radnike. Italija se na taj korak odlučila kako bi na cijepljenje primorala više ljudi te kako bi suzbila širenje zaraze.

Propusnica, u digitalnom ili papirnatom obliku, isprva je bila zamišljena da olakša putovanja između članica EU-a, no Italija zahtijeva tu "zelenu propusnicu" kao preduvjet za ulazak u muzeje, teretane te zatvorene prostore u restoranima.

Ministrica Mariastella...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:02