StoryEditor
SvijetNEČASNO ‘UBOJSTVO IZ ČASTI‘

Indijski tinejdžer otkidao sestri glavu dok je majka držala za noge. Bili su ljuti jer je zatrudnjela i udala se bez njihovog dopuštenja

Piše PSD
8. prosinca 2021. - 15:17

Tinejdžer je uhićen u zapadnoj Indiji jer je odrubio glavu svojoj 19-godišnjoj sestri dok je njegova majka, navodno, držala kćer za noge. Žrtva, koja se udala protiv želje svojih roditelja, bila je u drugom mjesecu trudnoće, izjavila je policija u utorak za CNN, pozivajući se na njenog supruga. Incident se dogodio u nedjelju u Vaijapuru, a policija nije javno imenovala ni žrtvu ni optužene.

'Djevojka je napustila dom protiv želja svojih roditelja i udala se prije pet mjeseci. Imali su sudski brak i od tada nije bila u kontaktu s obitelji i živjela je sa suprugom', rekao je Kailash Prajapati, viši policijski službenik. Majka i brat žrtve došli su u nedjelju u njen dom, a žrtva ih je pozvala unutra na čaj, izvijestio je Prajapati. 'Tada je brat uzeo kosu i udario je četiri puta i odrubio joj glavu. Zatim su podigli glavu i držali je izvan kuće u dvorištu, a tijelo ostavili unutra. Majka je držala za noge tijekom incidenta i bila je također suučesnik', dodao je.

Ženin suprug, koji je bio kod kuće jer je bio na odsustvu s posla zbog bolesti, spavao je u kući u trenutku incidenta, a probudio se kada je čuo buku. 'Optuženi ga je također napao, ali je uspio pobjeći', rekao je Prajapati.

Policija je potvrdila da je par kasnije posjetio policijsku stanicu i priznao ubojstvo. Policija je pokrenula istragu nakon što su otišli u kuću i otkrili tijelo i glavu. 'Dječak je maloljetan prema rodnom listu i upućen je u dom za maloljetnike, a majka je u pritvoru.' Tinejdžer i njegova majka još nisu službeno optuženi, ali Prajapati je rekao da je u policijskom izvješću navedeno ubojstvo kao optužba za oboje, dok se čeka istraga.

Policija čeka obdukciju koja će potvrditi je li žrtva bila trudna. Činjenice iz optužbe odgovaraju obrascu tzv. ubojstva iz časti. Riječ je najčešće o ubojstvu žene ili djevojke od strane muških članova obitelji koji svoje postupke opravdavaju tvrdnjom da je žrtva nanijela sramotu obitelji. Indija je izvijestila o 23 takozvana 'ubojstva iz časti' u 2020., prema statistikama Nacionalnog ureda za evidenciju zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 05:14