StoryEditorOCM
SvijetNovi vjetrovi

Europa u sve većoj dilemi: ‘Što ako Kijev doista pobijedi? Tek to bi mogao biti ogroman problem...‘; Neke zemlje potiho zagovaraju rješenje sukoba koje će Moskvi ‘sačuvati obraz‘?

Piše JL
17. svibnja 2022. - 00:01
Ukrainian soldiers stand on a main battle tank near Bakhmut, eastern Ukraine, on May 15, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Yasuyoshi CHIBA/AFP)Yasuyoshi Chiba/Afp

U posljednjem dijelu natjecanja za pjesmu Eurovizije Europljani su iskoristili priliku da pokažu solidarnost s Ukrajinom i upute poruku Vladimiru Putinu. No, iza entuzijazma u vezi pobjedničkog nastupa Ukrajine na tom festivalu raskoši, plitkog simbolizma i lošeg engleskog jezika, najmoćnije zemlje europskog kontinenta počele su pjevati po drugoj matrici.

Nakon tjedana provedenih u brizi oko toga što će se dogoditi ako Rusija 'pregazi' Ukrajinu, zapadnoeuropski čelnici sada su zabrinuti što bi se moglo dogoditi ako Ukrajina doista pobijedi, piše utjecajni portal Politico.

Nedavni uspjesi Ukrajine u potiskivanju ruskih snaga s dijela okupiranih teritorija potaknuo je europske čelnike, od Francuske preko Njemačke do Italije, da zaključe kako je nekoć nezamisliva ukrajinska...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:42