StoryEditorOCM
Regijacinizam s vrha

Vučić o sudjelovanju svog sina u neredima na Euru, ali i o prodaji oružja Ukrajini: Granate su za rat, ne za klizalište

Piše vijesti sd
24. lipnja 2024. - 21:26

– Optužen sam da sam Putinov pijun, potrčko, lutak, da sve radim u dogovoru s njima i tako dalje. I onda pročitaju kako sam ja Bog zna kome sve prodao oružje, a dio toga se pojavio u Ukrajini, pa onda kažu - pogledaj Putine, šta ti je Vučić uradio – kazao je među ostalim u svom najnovijem obraćanju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istaknuo kako je potrebno "ukazati građanima na trikove kojima se služe strane službe, pojedini mediji i građani".

- Nije poanta da mene napadne Peskov koji se vrhunski intelektualac, i njega je nemoguće prevariti. Zato nisam i reagirao - rekao je sbijanski predsjednik.

– Ne morate na sve odgovarati. Moje dijete im glavna tema pet dana… aj‘ zaustavite se ljudi. Za što se pravdate? Jer osiguravamo razvoj namjenske industrije… Pa kome hoćete da prodajemo? Kažete, to se koristi u ratu… pa gdje će se koristiti, na klizalištu i delfinariju? Za što se drugo koriste granate i rakete – rekao je Vučić.

Podsjećamo da je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov najavio kako će Rusija preko trećih zemalja pogledati podatke o opskrbi Ukrajine oružjem u vrijednosti većoj od 800 milijuna eura.

Dan ranije, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru za Financial Times potvrdio informaciju da je Ukrajina dobila streljivo od Srbije preko trećih zemalja, čiji su ukupni troškovi iznosili oko 800 milijuna eura.

– I moj mlađi sin je pravio incidente, znate, navija, pa uzme smoki i gađa televizor – rekao je predsjednik Srbije o incidentu koji se dogodio u Njemačkoj u okviru Europskog prvenstva u nogometu u kojemu je, kako pokazuju i snimke koje kruže društvenim mrežama, bio umiješan i njegov stariji sin Danilo, prenosi danas.rs.

Kako je pojasnio Vučić, njegov sin se "igrom slučaja našao u kafiću u koji je upala grupa navijača albanske nacionalnosti koja ih je potom napala stolicama i bocama".

– Za mene je interesantno da je njemačka policija tražila privođenje i pojedinih srpskih navijača. Interesantan pristup, nema što! Ne znam što treba netko napraviti kad vas napadnu stolicama i bocama – kazao je predsjednik.

Vučić je rekao da razlog ovog konflikta nije bilo ponašanje grupe srpskih navijača, već to što je u kafiću u kojemm se dogodio incident bila istaknuta srpska zastava.

– Nisam se oglašavao. Sastavni dio ovog posla je da vam vješaju i djecu. Volim i ponosim se svojim sinom i ničim svog oca nije osramotio – poručio je ležerno Vučić, 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 21:06