StoryEditorOCM
Regijarazdužuje se

Vjera ili vojna karijera? Pripadnica Oružanih snaga BiH zbog hidžaba napušta posao: ‘Povorka može, a ovo ne!‘

Piše vijesti sd
22. svibnja 2024. - 13:12

Pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBIH) Emela Mujanović oglasila se na svom službenom Facebook profilu i kazala kako uskoro - napušta dosadašnji posao, piše bh-index.

“Za nekoliko dana, službeno, neće biti ni jedna pokrivena žena u Oružanim snagama BiH jer se ja uskoro razdužujem. Dovedena sam u situaciju da biram između svog zvanja i hidžaba… (Pod pokrivenom ženom mislim na ženu koja je pokrivena u civilu, ali i na službi kada je u uniformi)”, kazala je.

Potom je dodala:

“Bošnjaci, da ne prozivam po imenima, a i ostali sugrađani, ponosite li se ovom odlukom tj. presudom, zabranom hidžaba ! Kažete svi želite suživot, a ne možete toleririrati vjeru svog sugrađana! Povorka se podržava, ali hidžab ne. Država se ne gradi na temelju nepravde prema jednoj grupi njenih građana! Nije moja Bosna kriva, nego oni koji vladaju sa njom!”.

Emela je već duže vrijeme u sporu s državom zbog zabrane da nosi hidžab u vojnoj službi.

Inače, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 18. siječnja ove godine na svojoj 140. plenarnoj sjednici odlučio kako zabrana nošenja marame u Oružanim snagama BiH ne predstavlja kršenje Ustava BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 06:57