StoryEditorOCM
RegijaZNA SE I CJENIK

U Hercegovinu smo išli u šoping po sireve, sad bi mogli po rusko cjepivo. Sputnjik ‘slijeće‘ u Grude, lista narudžbi je velika, na njoj su i brojni Hrvati

14. veljače 2021. - 22:30
Cijena jedne doze bi bila do maksimalno 40 konvertibilnih maraka, u hrvatskoj valuti oko 160 kuna. Dvije doze oko 360 kunaIlustracija/AFP

Nema nas Zemlja, Hrvati su prvaci po otkrivanju rupa u sustavu, pa ako se već protiv korone cijepiti ne možemo u našoj zemlji, jer se taj proces pretvorio u dugoročno očekivanje Godota, našli smo način da to uradimo preko granice.

Više nije ni javna tajna da su Hrvati "poletjeli" u Srbiju na primitak ruskog Sputnjika. A Slobodna Dalmacija saznaje kako se određeni broj naših građana za punu, dvostruku dozu cjepiva ruskog proizvođača, predbilježio u malim Grudama.

U mjestašcu Zapadno-hercegovačkog kantona, u susjednoj BiH, na devetnaest kilometara od Imotskog, u zadnja dva tjedna formirala se lista narudžbi za Sputnjik cjepivo. Do petka navečer na njoj je bilo zapisano više od pet tisuća imena, od čega i stotinu građana iz Republike Hrvatske.

Razgovor s medicinskim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:36