StoryEditor
Regijazločinac i nakit

Tajna Mladićevog prstena s likom indijanskog poglavice: nije u pitanju ‘šifrirana poruka‘ Amerikancima, nego nešto daleko osobnije

Piše psd
9. lipnja 2021. - 16:46

I dok su neki srbijanski portali tijekom jučerašnjeg dana raspredali silne teorije o prstenu s likom indijanskog poglavice, kojega je jučer iz haaške sudnice pokazivao ratni zločinac Ratko Mladić, pa su tako neki u tome vidjeli "tajnu poruku Amerikancima" - čini se da je pozadina tog ukrasa ipak daleko prozaičnija. 

Neki su pak pisali kako je upravo taj prsten "odao" Mladića, odnosno, da je policijski doušnik svojedobno identificirao ratnog gospodara života i smrti upravo po tom detalju na ruci. 

Bivši general VRS Ratko Mladić uvijek je nosio zlatni pečatni prsten s crnim poludragim kamenom. Priča se da je misteriozni prsten više puta nosio čak i tijekom rata.

Inače, Mladić je s pečatnim prstenom otišao i u pritvor Haškog tribunala. Međutim, nakon određenog vremena, ovaj nakit je dao sinu Darku, što su novinari primijetili i objavili, ali očito je na koncu opet dospio kod njega, pa je ratni zločinac kojemu je jučer potvrđena doživotna presuda osjetio potrebu pokazivanjem prstena najvjerojatnije nešto poručiti svojim bližnjima.

image
Mladić jučer u sudnici
Peter Dejong
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 22:33