StoryEditorOCM
Regijakronologija užasa

Procurili mučni detalji ubojstva male Danke Ilić: u optužnici na 70 strana opisano kako je djevojčica ubijena

Piše VIJESTI SD
25. rujna 2024. - 13:49

U Srbiji je konačno podignuta optužnica za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić, koju su 26. ožujka u Banjskoj Polji, kako se sumnja, ubili Dejan Dragijević i Srđan Janković.

Podignuta optužnica za ubojstvo male Danke Ilić, njena majka: ‘Samo želim znati gdje je, da imam gdje zapaliti svijeću‘

Slučaj je od početka obavijen bizarnom notom, jer su osumnjičenici u početku priznali zločin, da bi onda kasnije više puta mijenjali svoje iskaze. Unatoč inicijalnom priznanju, tijelo djevojčice još uvijek nije pronađeno.

Nakon podizanja optužnice, Radoslav Dragijević, Dejanov otac, koji je optužen za neprijavljivanje kaznenog djela i pomaganje u zataškavanju ubojstva, za Telegraf.rs je izjavio da nije kriv, da mu "ne mogu ništa" te da "nemaju dokaze". Usto je iznio i šokantnu tvrdnju da je djevojčica zapravo živa, da je prodana i da je viđena u Düssledorfu.

Šokantne tvrdnje optuženog u slučaju ubojstva djevojčice: ‘Danka Ilić je živa, prodana je i nalazi se u Njemačkoj‘

Optužnica protiv Dragijevića i Jankovića, radnika Vodovoda, ima 70 stranica i temelji se na brojnim dokazima, uključujući GPS vještačenje njihovog službenog vozila te nadzorne kamere, piše Telegraf.rs.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Navodi se da su kamere zabilježile njihovo vozilo ispred kuće u 13:53 sati, nekoliko minuta nakon što je Danka izašla iz dvorišta svoje obiteljske kuće. Prema optužnici, dvojica optuženih su se u tom trenutku kretali automobilom brzinom od 20 kilometara na sat i udarili djevojčicu desnim dijelom vozila.

Dalje se navodi da je, nakon što je mala Danka pala ispred zadnjeg desnog kotača, Dragijević, koji je sjedio na suvozačevom mjestu, izašao je iz automobila, zadavio djevojčicu i bacio njezino tijelo u prtljažnik. Dvojica optuženika zatim su se dogovorila da će tijelo baciti na obližnji deponij, gdje su prema dokazima ostali minutu i 41 sekundu.

Roditelji Danke Ilić nakon podizanja optužnice za ubojstvo: ‘Nadamo se doživotnoj robiji za njih. Da vidimo što će biti‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 13:50