StoryEditorOCM
Regijahuligani u sarajevu

Napali dječaka od 14 godina i nasred ulice mu oduzeli majicu; Majka: ‘Bacili su me na pod, a malog skinuli‘

Piše M.B./ J.L.
24. svibnja 2024. - 12:14

Dvojica huligana napali su ženu i dijete u centru Sarajeva zbog majice na kojoj piše "Delije sever". Da stvar bude gora, niko od brojnih prolaznika nije reagirao dok su ih napadači maltretirali.

- Moje maloljetno dijete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred SSC-a u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dijete na sebi imalo majicu s obilježjima Crvene zvezde. Čupali su dijete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povrijedila koljena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. Vikali su: ‘Skidaj četničku majicu, što si to obukao, ubit ću te, povrijedit ću te, skidaj‘. Djetetu je bilo neugodno skidati majicu jer bi ostao gol. Na kraju su mu je nasilno skinuli i pobjegli s majicom", kaže majka djeteta za ATV, prenosi Jutarnji list.

Sve se dogodilo oko pola sedam kada se na tom dijelu grada nalazi veliki broj ljudi, ali nitko nije htio pomoći.

- Vjerujte, nitko nam nije prišao. Doslovno nitko. Ni meni ni djetetu. Išli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija uspjeti identificirati - kaže majka dječaka.

Policija je djelo kvalificirala kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, ali dječakova majka ističe da je u pitanju čista mržnja.

- Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je doslovno nacionalna netrpeljivost. Vidjeli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo ‘Delije sever‘. Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svjesna gdje živimo i s kim živimo. Odbijala sam sebi priznati da ima tako loših ljudi. Život me demantirao - zaključila je majka dječaka za ATV.

image

Majka se nada da će policija uspjeti identificirati napadače (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 10:41