StoryEditorOCM
Politikakomentar

Živjela nova vlada! I živjeli HDZ-ovi partneri koji su kao domovinski prioritet prepoznali dizanje plaća ministrima!

8. svibnja 2024. - 15:08

Izbori su zvonka radost, pa smo, čini se, dobili još jednu uspješnu trgovačku vladu i još četiri spasonosne godine vlasti HDZ-a. Ovaj put, doduše, bez srpske manjine i Milorada Pupovca, ali zato uljepšanu s nekolicinom simpatičnih figura ustaško-profiterske provenijencije iz Domovinsko-imovinskog pokreta. Da je bolje, ne bi valjalo. Nije važno posrnuće, važan je kontinuitet i politička stabilnost. Prosperitet je u Hrvata ionako odavno definiran kao krajnje individualna stvar: u opći napredak vjeruju još samo davno izumrli socijalisti.

Ogorčeniji bi rekli kako se ništa nije bitno promijenilo jer će Hrvatskom i dalje vladati lupeži i lašci, korupcija i marčapija, babe i stričevi, kleptomani i mediokriteti; no ne bismo bili tako brutalni. Da je hrvatski narod bolje zaslužio, valjda bi to jednom već i dobio. I nakon 30-ak traumatičnih godina demokracije bi konačno naučio prepoznavati jeftine lovce na privilegije, političke hijene i prodavače magle. Ako stranka s 9 posto glasova biračkoga tijela, stečenih uglavnom tako što su u lice lagali biračima kako nikad, ni mrtvi, neće u istu njivu s zločinačkim HDZ-om, par tjedana nakon toga s njima dijeli pogaču i uvodi ih u treći uzastopni mandat, to jamačno nije plod naše velebne demokratske kulture. Riječ je o kroničnoj političkoj nepismenosti i o legaliziranim političkim kriminalcima.

image

Mario Radić povući će domoljubni potez: dizanje plaća ministrima

Damjan Tadic/Cropix

Kud će suza nego na oko: valja svakako pribilježiti da su od svih nacionalnih prioriteta za prvu odluku nove vlade ‘domovine sinovi‘ odabrali podizanje plaća svojim ministrima. Politički tajkun Mario Radić jutros je mrtav-hladan izjavio: ‘Neka me (valjda zli komunisti op.a.) i strijeljaju, ali provest ćemo to povećanje!‘

A kako bi podjela plijena, grabež i stjecanje tekli što lagodnije, valja širu publiku hipnotizirati što ‘domoljubnijim‘ patosom i što većim političkim crnilom. Sotonizacijom Srba i Milorada Pupovca. Učestalijim prozivanjem ‘jugoslavena‘. Gašenjem i ukidanjem dotacija nepoćudnim novinama. Reinterpretacijom i falsificiranjem povijesti. Redikulizacijom nacionalne kulture i prosvjete. Čimegod, samo da se bagra zabavi dok se hambari pune. Nama ministri i državni tajnici, saborski i nadzorni odbori te poljoprivreda, demografija i energetika, a vama desničarske prozivke, ispravniji školski udžbenici, ‘hrvatsko‘ disanje u medijima i druga fašizmu bliska estetika. Stare su to hrvatske uzdanice Vladimira Putina. Znaju dobro u Moskvi kako se to radi.

image

Josip Jurčević, Domovinski pokret

Robert Fajt/Cropix

Izdaja birača i Hrvatske svaka je pomisao nagodbe s njima. Istinabog, tu glupost je u svom luzerskom očaju planirao i SDP, no na kraju ih je u strukture moći ipak više nego svjesno instalirao HDZ. I to veliki reformator Andrej Plenković, koji se davno zarekao kako će mijenjanjem HDZ-a nabolje mijenjati Hrvatsku.

Alal si je opravio, majstore, svaka ti čast. Animozitet i mržnju, grabež i hapačinu, antagonizam i strah iznova joj vratio u samo srce njezina političkog sustava. Sad još podvij rep i u rujnu se evakuiraj u Bruxelles a zemlju ostavi trogloditima i Anušiću da nas dalje usrećuju, prosvjetljuju i kadroviraju. Pa se možeš izdaleka čista srca hvaliti kako su tvoje korumpirane vlade s 30-ak smijenjenih ministara ipak bile puno bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 01:32