StoryEditor
Politikaburno nakon Škorine ostavke

Bukti rat u Domovinskom pokretu: Škorinu sestru optužuju da je neke članove grubo vrijeđala, a ona odgovara ‘spletkarošima‘ da stranka nije ničija ‘prćija‘

24. srpnja 2021. - 13:06

U Domovinskom pokretu, nakon ostavke Miroslava Škore sve se tektonski trese. Nema dana, a da zaraćene struje u stranci javno žestoko ne polemiziraju i jedni druge demantiraju. Vodi se otvoreni politički unutarstranački rat svim sredstvima.    

Nakon priopćenja Škorine sestre, saborske zastupnice Vesne Vučemilović u kojem je pozivajući se na pojedine članove predsjedništva Domovinskog pokreta zatražila sazivanje izvanredne sjednice predsjedništva stranke, oglasio se vršitelj dužnosti glavnog tajnika DP-a Daniel Spajić koji je to priopćenje nazvao lažnom vijesti.

Spajića je pak imenovao v.d. predsjednik Mario Radić, za kojeg Vučemilović kaže da je sebi dodijelio nepostojeću funkciju i da on nije nikakav v.d. predsjednik. 

"Kao potpisnici tzv. priopćenja koje je navode se članovi predsjedništva Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac i Igor Peternel. U pojedinačnom kontaktu s članovima predsjedništva stranke utvrđeno je da osobe navedene u "priopćenju" Vesni Vučemilović nisu dale vlastoručni potpis te stoga to navodno priopćenje predstavlja lažnu vijest. Mediji koji su ga prenijeli iznijeli su netočnu i neprovjerenu informaciju", poručio je v.d. Spajić, dodajući da Vučemilović širi lažne vijesti i da je zloupotrijebila imena članova predsjedništva. Tvrdi da je neke od njih i grubo vrijeđala, kada ih je molila za potpis i dobila odbijenicu, a što je nije spriječilo da javno ipak barata njihovim imenima. Spajić najavljuje da će stranka poduzeti pravne korake, a da će se sjednica predsjedništva održati idući tjedan.

Brzo je stigao i odgovor Vesne Vučemilović.

image
Damjan Tadic/cropix

„Ne želeći dalje polemizirati sa samoproglašenim vedeima koji su nakon ostavke trebali prvo sazvati predsjedništvo, pa tek onda ići u javnost, pozivam sve da se javno očituju jesu li za tu žurnu izvanrednu sjednicu predsjedništva ili nisu. Ako nisu, neka objasne članstvu i javnosti zašto nisu. Ovo je XXI stoljeće i sve se može online. Ako se može poslovati, plaćati, studirati i glasovati o zakonima putem interneta, onda se i sjednica može sazvati u roku od sat vremena – kaže Vesna Vučemilović i poziva kolege da prestanu obmanjivati i lagati sve najavom sjednice.

- Sazovite ju odmah. Ovako ostavljate dojam spletkaroša koji sve žele pripremiti da bude po vašem, a taj scenario nećete gledati. Domovinski pokret nije ničija prćija, ponajmanje vaša. Napadima na mene kupujete vrijeme. Imate za sve vremena, osim za ono što je bitno. Sve sam navedene osobe kontaktirala i neka slobodno javno kažu ako su protiv sazivanja Predsjedništva i da imaju važnijeg posla ili su na ljetovanju.

A što se tiče najava da će "tijela stranke" poduzeti nešto u svezi mojih istupa, pitam:

1. što sam krivo napravila?

2. Koji dio Statuta sam povrijedila?

3. Kad smo usvojili bilo koji podakt u smislu pravilnika.

4. Ako niste željeli javni razgovor, onda ste nakon ostavke dr.sc. Škore trebali sazvati Predsjedništvo i pokazati je nama, a ne je objaviti na njegovom FB profilu (jer ga on nije kontrolirao) prije nego je uspio izaći autom s parkinga – navela je Vučemilović.

item - id = 1114977
related id = 0 -> 1127052
related id = 1 -> 1126725
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 09:26