StoryEditorOCM
Politikadomovinac

Propituje se diploma novog ministra, Puljak navodi: ‘Sumnja se da ju je stekao na Univerzitetu koji ih nudi na pumpi‘

Piše VIJESTI SD
19. svibnja 2024. - 11:31

Šef kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te govorili o političkim i društvenim aktualnostima.

Novi ministri u trećoj Vladi premijera Plenkovića već sutra će preuzeti funkcije i obaviti primopredaju, a novi tjedan započet će i prvom sjednicom Vlade u kojoj sjede HDZ-ovi i ministri Domovinskog pokreta. Ono u čemu se vladajući i oporba slažu, treća Plenkovićeva Vlada neće imati 100 dana mira i poštede, za prve odluke i korake. 

Marijana Puljak komentirala je jučerašnji Hod za život.

- Slobodna smo i demokratska zemlja i svatko ima pravo izjašnjavati svoja uvjerenja na ovaj način. Nemam s tim problema. Osobno ne podržavam skupove koji idu za tim da ukidaju stečena prava. Stranka Centar zalaže se za pravo žena na izbor. Imam dvije kćeri, zalagat ću se i za njihovo pravo na izbor. Nikad ne bih preporučila da im prvi izbor bude pobačaj, ali ako to bude njihov izbor, borit ću se svim silama da to pravo imaju i da ostvare to pravo, rekla je.

image

Marijana Puljak

Damjan Tadic/Cropix

Stjepo Bartulica istaknuo je kako je sudjelovao u jučerašnjoj povorci Hod za život u Zagrebu.

- Drago mi je da pro-life pokret raste u Hrvatskoj. Održava se ta manifestacija u sve više gradova. Razumijem da se ne slažemo svi oko ove teme, ali to treba staviti na dnevni red kao važnu temu. Mi smo zemlja koja nestaje, narod koji nestaje i demografski oporavak je prioritet nove Vlade. Opcije koje smatraju da pobačaj treba biti što dostupniji uopće ne shvaćaju gdje smo došli. Svako nerođeno dijete ima pravo na život i liberalna pozicija znači pravo na život bez isključenja bilo koga, rekao je Bartulica.

image

Stephen Bartulica

Damjan Tadic/Cropix

Puljak se osvrnula na Josipa Dabru, DP-ovog ministra poljoprivrede koji ranije nije znao reći novinarima koliko je dugo studirao i koju je razinu fakulteta završio.

image

Josip Dabro (Domovinski pokret)

"U petak sam čitala životopise novih ministara. Ono što mi je nedopustivo što smo u životopisima uočili. Po životopisu gospodina Dabre, a i po onome što je govorio u medijima, nismo uopće sigurni da je završio fakultet, gdje ga je završio, koliko godina je studirao. Sam ne zna odgovoriti na to pitanje", rekla je Puljak u HRT-ovoj emisiji pa nastavila:

"Postoje sumnje da je stekao diplomu pod sumnjivim okolnostima na Univerzitetu u Travniku koji je poznat po prodavanjima diploma na pumpnim stanicama. Postavit ćemo i zastupničko pitanje i zahtjeve na pristup informacijama da utvrdimo je li njegova diploma vjerodostojna. HDZ-ova vlada je poznata po slučajevima plagiranja doktorata, kombija u kojima su HDZ-ovci išli preko vikenda u Osijek po diplome i doktorate. Domovinski pokret podržava takvu vladu i želimo provjeriti imamo li prvog ministra čija diploma nije vjerodostojna."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 19:14