StoryEditor
PolitikaRESORNO MINISTARSTVO

Predsjednica Odbora za zdravstvo prokomentirala Marića: ‘Mislim da je znao da se sjednica snima, htio je simpatije javnosti‘

Piše Marija Vuković
16. travnja 2021. - 20:37
Izjava za medije Renate Sabljar Dračevac iz SDP-aDamjan Tadić/Cropix

U Dnevniku N1 televizije u petak je gostovala Renata Sabljar Dračevac, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo koje je prokomentirala izjave ministra financija Zdravka Marića koji je tijekom sjednice saborskog Odbora za zdravstvovršio pritisak na ministra zdravstva Vilija Beroša da smanji rashode svog resora. Prilikom govora, Marić je istaknuo kako nije znao da se sjednica prenosi putem Youtube-a.

- Ta sjednica uopće nije bila tematska nego redovna sjednica koja je sazvana na temelju zahtjeva oporbenih članova odbora i dogodila se mimo volje vladajućih članova Odbora, ali su se na nju uredno odazvali i ministar Beroš i ministar Marić. Ministar Marić je micao termin sjednice, mi smo mu se rado prilagodili- rekla je Sabljar Dračevac koja misli kako je ministar Marić itekako bio svjestan kamera. 

- Moram priznati da nisam baš sigurna koliko je sam ministar bio iskren da nije znao da se sjednica snima. On nije bio na početku sjednice u samoj sali gdje sam navela da se sjednica snima- kazala je Sabljar Dračevac i dodala da je sjednica bila otvorena za javnost.

- Svi smo se prestrašili zbog ove situacije s lijekovima. Već su pojedini pacijenti ostajali bez lijekova i trebalo se odmah intervenirati. Zbog toga smo se prošlog tjedna dogovorili da ćemo sazvati sjednicu. Ministri su se odazvali i mislim da je ministar Marić znao za kamere- kaže.

- Moguće da je htio simpatije javnosti jer je i mene  na samoj sjednici prevario. Imamo zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju gdje se sredstva namjenski prikupljaju u proračun i on bi ih trebao transferirati u zdravstvo. Rekao mi je da postoji i drugi zakon, o trošarinama, te da su dva zakona u koliziji. Poslije sam saznala da je ‘lex specialis’ taj koji ima prednosti – on mora promijeniti zakon da bi prestao uplaćivati. To nije mali novac, to je ozbiljna cifra. U zdravstvu je gomila problema- kazala je Sabljar Dračevac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 20:44