StoryEditor
PolitikaPREDIZBORNI RAZGOVOR

Plenković Škoru nazvao eksperimentom i osudio grafite s porukama mržnje: Napadaju me ili s krajnje ljevice ili s krajnje desnice

Piše PSD.
14. lipnja 2020. - 14:42
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Kakav je ovaj mandat bio? Tko su akteri koji su djelovali protiv mene? Oni koji su krajnje lijevi li krajnje desni. Nije točno da do toga dolazi zbog odnosa vlasti prema ustaškom pozdravu, kazao je među ostalim premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, gostujući u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2".

Braneći ekonomske rezultate svoje vlade, Plenković je kazao:  "Ako mi obećamo 180 tisuća radnih mjesta, a ispunili smo 123 tisuće, i zbog potreba tržišta morali smo dopustiti skoro 100 tisuća stranih dozvola... Pa o čemu govorimo onda?, rekao je pa nastavio govoriti o smanjenju PDV-a.

"Mi smo promijenili zakon, spustili smo ga na 24 posto. On je trebao stupiti na snagu. Zadržavši tih 25 posto, u trenu kad smo trebali izabrati između smanjenja stope i isplate plaća prosvjeti i slično, odlučili smo se ipak ostati na 25 posto i isplatiti plaće", rekao je. 

"Što se tiče nacionalne dječje bolnice, potpisan je ugovor. Treba spomenuti ulaganje u 29 drugih zdravstvenih sustava. Ne samo da smo izdvojili milijardu i 500 milijuna za skupe lijekove, invesiticije su bile jako velike. Mi smo obećali da će prosječna mirovina narasti za 5 posto, narasla je za 12 posto. Treba još neko vrijeme da doše na 60 posto. Prosječna mirovina je oko 2700", rekao je i naglasio kako HDZ ima "program za drugo poluvrijeme". Miroslava Škoru je nazvao eksperimentom.

Upitan o porukama mržnje iz Zagreba, kazao je: "Najoštrije osuđujem ove najnovije grafite. One koji su to učinili treba kazniti. Takvih ispada je sigurno bilo i prije. Sada imamo tri recentna primjera. na policiji je da otkriju o čemu se tu radi. Ja sam čovjek koji je najviše učinio za dijalog smanjenje tenzija. Ovakve stvari su nedopustive. Ne znam za koga rade oni koji to rade. Mi smo vrlo jasno osudili sve oblike nasilja, govora mržnje, sve je to definirano u svim mojim govorima, u našim programima... "

Kad je riječ o zastupljenosti žena na listama, kazao je: "Meni nije bitno što ima SDP, bitno mi je da je Zdravka Bušić izabrana legitimno na listu. Zastupljenost žena u HDZ-u je jasna i snažna".

Izdvojeno

13. kolovoz 2020 02:20