StoryEditorOCM
Politikasjednica u westinu

Plenković objavio datum unutarstranačkih izbora u HDZ-u! ‘I ja ću se kandidirati, kao i cijeli tim‘

Piše vijesti sd
10. lipnja 2024. - 18:06
Andrej Plenković: ”I ja ću se kandidirati, kao i cijeli tim. Idemo na obnavljanje mandata”Damir Krajač/Cropix

U hotelu Westin održava se sjednica Predsjedništva HDZ-a koja je počela u 15.30, a nakon toga je najavljena i sjednica Nacionalnog odbora stranke. Plenković nakon sjednice drži presicu.

Uoči sjednice je kratko stao pred novinare koji su ga pitali za komentar na osvojenih šest mandata na izborima za Europski parlament.

"Osjećaji? Jako topli. Predsjednički izbori? Ne. Sada imam druge stvari, imam zanimljivu jednu vijest, sada ćete čuti. Dajte mi na presici da budem ekskluzivan sam sebi", rekao je Plenković, javlja Dnevnik.hr, a prenosi Jutarnji list.

Na početku obraćanja nakon sjednice komentirao je uspjeh na izborima za Europski parlament.

“Dvije su važne poruke. Neovisno kakva je izlaznost, HDZ je pobijedio i na pralamentarnim, i sad je kad je izlaznost bila mala, ponovno smo dobili, i pobijedili i u prvom i drugom poluvremenu. HDZ pobjeđuje i na maloj i na velikoj izlaznosti. Druga poruka, još važnija, rezultat HDZ-a na kontitnetalnim izbora kad je riječ o rezultatima naših sestrinskih stranaka iz obitelji pučana, najbolji od svih – nema nitko rezultat kao jedna stranka, 50% mandata u okviru broja zastupnika zemlje iz koje dolazi”, poručio je Plenković.

image

Andrej Plenković: "I ja ću se kandidirati, kao i cijeli tim. Idemo na obnavljanje mandata"

Damir Krajač/Cropix

Zatim je najavio da će se u HDZ-u održati unutarstranački izbori.

"13. srpnja ćemo organizirati izbore za predsjednika stranke, zamjenika i četiri potpredsjednika", rekao je Plenković.

"I ja ću se kandidirati, kao i cijeli tim. Idemo na obnavljanje mandata", dodao je.

"Vidjeli smo da Grbin neće ići u obnavljanje mandata, tako da u svom mandatu čekamo četvrtog predsjednika ili predsjednicu SDP-a", kazao je Plenković.

Na pitanje o njegovim ambicijama, Plenković je kazao: “Tu sam, evo me, predsjednik sam Vlade.”

Upitan o potencijalnim protukandidatima na unutarstranačkim izborima, rekao je kako HDZ demokratska stranka i da se može kandidirati tko god želi.

“Ako pobjeđujemo, a pobjeđujemo, onda ne mijenjamo ekipu. HDZ je demokratska stranka, tko god se želi kandidirati, može.”

Kaže da su ti izbori sad u fokusu, a nakon toga će se baviti predsjedničkim izborima.

Komentirao je i Bartulicu koji je u nedjelju u izborni stožer Domovinskog pokreta došao u Ferrariju.

“Nisam stigao baš gledati, pratili smo rezultate, gledali da nam se učvrsti šesti mandat, tako da sam to naknadno shvatio. To je valjda malo bila provokacija jer se osjećao jako napadnutim u kampanji pa je to bio neki ventil. Ne znam da bi to itko iz HDZ-a učinio”, rekao je Plenković.

Na pitanje može li HDZ pobijediti Milanovića na predsjedničkim izborima, Plenković je rekao: “Može, sve može, vidite da pobjeđujemo, ovi koji nas difamiraju i napadaju, gube.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 18:53